Madeleinekaka

Madeleinekakan är inte bara känd från Proust utan också för sin signifikanta musselform. Den sockerkaksliknande kakan med mild smak av citron och vanilj är lätt och fluffig och ljuvligt god till fikat.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi356 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
12 stEn ny favorit som man rör ihop och gräddar snabbt, kan verkligen rekommenderas
Tord
Kan man göra den äggfri?
Lenna
Bästa receptet. Underbart goda kakor. Jag ska baka över 30 st. Kan jag dubbla receptet utan problem?
Annette
Hej Annette! Ja, visst blir det ljuvliga kakor! Och ja, det går fint att dubbla smeten. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättebra recept, älskar det. Jag köpte formen på Lyckas Med Mat. Superbra ;)
Marisol
Kan man frysa dem?
Marie
Hej Marie! Det går bra att frysa dom. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Det är lättare att få loss kakorna ur formen om man låter dem svalna någon minut (i formen) efter att de kommit ut från ugnen. Smeten expanderar i värmen och drar sen ihop sig något när den svalnar. Ett annat alternativ är mjöla formarna efter att de smörats. På samma sätt som man gör med sockerkaksformen, fast med mjöl istället för skorpmjöl.
Pethra
Goda ja men mina har börjat fastna i formen fast jag smörjer ordentligt?
Helena
Jätte goda Madeleine kakor Jag fick en form i present av min dotter som heter Madeleine
Eva
Mmm vad goda
Gunilla
Loppis
Anna