Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Italiensk skinksmörgås med zucchini

Perfekt tv-macka med italienska smaker. Rosta tjocka skivor surdegsbröd och toppa med vitlöksstekt zucchini, parmaskinka, soltorkade tomater och persilja. Färdiggrillad zucchini finns annars att köpa i välsorterade butiker. En näve fina oliver är gott till!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela zucchinin på mitten och skär i ca 1/2 cm tjocka skivor på längden.
  2. Bryn lök och vitlök gyllenbrun i olja i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Stek zucchiniskivorna i olja ca 1 minut per sida i pannan.
  4. Rosta brödet. Fördela zucchinin på brödskivorna. Krydda med salt. Lägg på lufttorkad skinka, soltorkade tomater, stekt lök och vitlök. Garnera med nyklippt persilja. Ringla ev över lite extra olja och mal över lite svartpeppar.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tjocka skivor surdegsbröd
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 8 skivor parmaskinka
  • 12 soltorkade tomater i olja
  • persilja till garnering
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer