Macka med älgrostbiff, svartkålsslaw och kantareller

En lyxig matig macka med tjälknöl på älgrostbiff, krämig svartkålsslaw och syltade kantareller där salta chips ger gott krisp. Den frysta rostbiffen tillagas långsamt i ugnen för att sedan ligga i saltlag, förbered någon dag i förväg sen är det bara att skiva upp köttet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2025

Ingredienser
4 st
1 kg fryst rostbiff av älg
1 hel vitlök
10 dl vatten
1 dl salt
1/2 dl strösocker
Stekt lök
3 gula lökar
2 msk olja
Svartkålsslaw
1/2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
200 g svartkål
1 msk olivolja
2 krm salt
1 kruka bladpersilja
salt
svartpeppar
Till servering
1 baguette
1 msk olja
1 dl syltade kantareller (se länk i texten)
4 dl salta chips
Gör så här
12:00:00
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet beräknat på konserverade inte syltade kantareller.
Energi3230 KJ / 790 kCal
Fett36 g
Salt3.8 g
Kolhydrater48 g
Protein66 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer