Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Marinerade päron

Recept på en lyxig och snygg efterrätt av marinerade päron. Du marinerar päron i vitt vin, socker och mynta. Servera med rostade pinjenötter och söt mascarpone eller kvarg. En riktigt festlig dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vitt vin och socker. Rör i hackad mynta. Skiva päronen med osthyvel.
  2. Lägg ut skivorna på 4 tallrikar (för 4 port). Häll lagen het över.
  3. Till servering: Blanda mascarpone eller kvarg gourmet med socker.

För alla

Marinerade päron är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut mascarpone och använd i stället en klick mjölkfri sorbet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl socker
  • 2 msk hackad mynta
  • 4 päron
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
Till servering
  • 1 1/2 dl mascarpone eller kvarg gourmet
  • 2 msk socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?