Recept på en lyxig och snygg efterrätt av marinerade päron. Du marinerar päron i vitt vin, socker och mynta. Servera med rostade pinjenötter och söt mascarpone eller kvarg. En riktigt festlig dessert.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2002
Marinerade päron är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut mascarpone och använd i stället en klick mjölkfri sorbet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Catarina
2020-08-13Blir bättre om man marinerat först och lägger upp avsvalnade päron och lag. Enklare att få det snyggt och verkligen få in smaken i päronen. Så ska ju socker och msscsrpine blandas och pinjenötter strös över sist. Kan ju antas självklart men om en novis läser receptet finns utrymme för många misstag.
Redaktionen ICAse
2020-08-19Stort tack Catarina för din kommentar. Nu har vi uppdaterat och förtydligat i receptet. Hälsningar Ulrika
Anneli
2005-07-24Underbart gott och elegant! (Jag tror desserten ska serveras när lagen kallnat. Naturligtvis ska mascarponen sötas med sockret och en klick läggas på varje tallrik, men det kanske är underförstått?)