Marinerade päron
Recept på en lyxig och snygg efterrätt av marinerade päron. Du marinerar päron i vitt vin, socker och mynta. Servera med rostade pinjenötter och söt mascarpone eller kvarg. En riktigt festlig dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
4 portioner
2 dl vitt vin
1 dl strösocker
2 msk hackad mynta
4 päron
Till servering
1 1/2 dl mascarpone eller kvarg gourmet
2 msk strösocker
1/2 dl rostade pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blir bättre om man marinerat först och lägger upp avsvalnade päron och lag. Enklare att få det snyggt och verkligen få in smaken i päronen. Så ska ju socker och msscsrpine blandas och pinjenötter strös över sist. Kan ju antas självklart men om en novis läser receptet finns utrymme för många misstag.
Catarina
2020-08-13Stort tack Catarina för din kommentar. Nu har vi uppdaterat och förtydligat i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-19Underbart gott och elegant! (Jag tror desserten ska serveras när lagen kallnat. Naturligtvis ska mascarponen sötas med sockret och en klick läggas på varje tallrik, men det kanske är underförstått?)
Anneli
2005-07-24