Marinerade päron

2
2
Marinerade päron

Recept på en lyxig och snygg efterrätt av marinerade päron. Du marinerar päron i vitt vin, socker och mynta. Servera med rostade pinjenötter och söt mascarpone eller kvarg. En riktigt festlig dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Marinerade päron

Ingredienser

4 portioner
2 dl vitt vin
1 dl strösocker
2 msk hackad mynta
4 päron

Till servering

1 1/2 dl mascarpone eller kvarg gourmet
2 msk strösocker
1/2 dl rostade pinjenötter

För alla

Marinerade päron är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut mascarpone och använd i stället en klick mjölkfri sorbet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Catarina

2020-08-13

Blir bättre om man marinerat först och lägger upp avsvalnade päron och lag. Enklare att få det snyggt och verkligen få in smaken i päronen. Så ska ju socker och msscsrpine blandas och pinjenötter strös över sist. Kan ju antas självklart men om en novis läser receptet finns utrymme för många misstag.

Redaktionen ICAse

2020-08-19

Stort tack Catarina för din kommentar. Nu har vi uppdaterat och förtydligat i receptet. Hälsningar Ulrika

Anneli

2005-07-24

Underbart gott och elegant! (Jag tror desserten ska serveras när lagen kallnat. Naturligtvis ska mascarponen sötas med sockret och en klick läggas på varje tallrik, men det kanske är underförstått?)