Marinerade päron

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
2
Marinerade päron

Recept på en lyxig och snygg efterrätt av marinerade päron. Du marinerar päron i vitt vin, socker och mynta. Servera med rostade pinjenötter och söt mascarpone eller kvarg. En riktigt festlig dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Marinerade päron

Ingredienser

4 portioner
2 dl vitt vin
1 dl strösocker
2 msk hackad mynta
4 päron

Till servering

1 1/2 dl mascarpone eller kvarg gourmet
2 msk strösocker
1/2 dl rostade pinjenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Blir bättre om man marinerat först och lägger upp avsvalnade päron och lag. Enklare att få det snyggt och verkligen få in smaken i päronen. Så ska ju socker och msscsrpine blandas och pinjenötter strös över sist. Kan ju antas självklart men om en novis läser receptet finns utrymme för många misstag.

Catarina

2020-08-13

Stort tack Catarina för din kommentar. Nu har vi uppdaterat och förtydligat i receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-08-19

Underbart gott och elegant! (Jag tror desserten ska serveras när lagen kallnat. Naturligtvis ska mascarponen sötas med sockret och en klick läggas på varje tallrik, men det kanske är underförstått?)

Anneli

2005-07-24

Testa liknande recept

Amarettopäron i mikrougn
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lufttorkad skinka med päronsalsa
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädel-croque
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päron, aprikoser och pistagenötter
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pärondrink med mynta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk råbiff
Betyg 4.8 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga