Kaffe- och chokladtårta i tre lager (glutenfri)

196
13
Kaffe- och chokladtårta i tre lager (glutenfri)

En underbart god och vacker kaffe- och chokladtårta i tre lager framtagen av Svenska Kocklandslaget. Kombinationen av choklad och kaffe i tårtan är fantastisk och vi lovar att den här blir en favorit såväl på fikabordet som på födelsedagsfirandet, dessutom passar den alla glutenallergiker eftersom den är helt glutenfri.

Skriv ut
Kaffe- och chokladtårta i tre lager (glutenfri)

Ingredienser

8 portioner

Glutenfri chokladbotten

70 g
normalsaltat smör
60 g
socker
70 g
mörk choklad
1 st
ägg
20 g
majsstärkelse

Kaffekräm

1 1/4 dl
vispgrädde
7 g
hela kaffebönor
2 st
gelatinblad
1 1/4 dl
mjölk
50 g
socker
1/2
vaniljstång
4
äggulor
90 g
mörk choklad hackad i mindre bitar

Ljus chokladmousse

3 st
gelatinblad
2 1/2 dl
vispgrädde
20 g
socker
1/2
vaniljstång
1
äggula
75 g
ljus choklad hackad i mindre bitar

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck, laktosfri grädde och laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfri choklad.

Recept och bild från Löfbergs.

Gör så här

Tips

Om tårtan är svår att få loss kan ringen försiktigt värmas runt kanten med en hårtork!

Vad tyckte du om receptet?

196

Kommentarer

Tiina

2018-12-26

Efter att ha kontrollerat vikten av kaffebönorna, ska ev extra vikt ersättas med mer vätska? I sådana fall vad för vätska? Om jag väljer att sätta snabbkaffe istället, ska det också vara 7 g då?

Redaktionen ICAse

2019-01-04

Hej Tina! Om man vill använda sig utav snabbkaffe i stället behöver man ej väga av kaffet och inte heller sila bort kaffet då snabb kaffet kommer att lösa upp sig i grädden. Rekommenderat mängd snabbkaffe om man vill använda det istället ca 0,5 g, men att smaka av så man blir nöjd rekommenderas. Mängden grädde kommer alltså inte att minska om man använder snabbkaffe men man får en annan smak på krämen då man väljer att använda snabbkaffe i stället för hela bönor. Beskrivningen att sila av och att väga grädden igen efter att bönorna dragit är det just för att bönorna sväller i grädden och drar till sig vätskan. Man ska därför väga av och tillsätta grädde så den totala mängden grädde blir igen efter receptet alltså 1 1/4 dl. Hälsningar Michelle

Helena

2018-06-02

Hej! Motsvarar 8 portioner en form på 18cm? Hur många portioner ska det vara för att få tårtan så snygg som på bilden i en 24cm form?

Redaktionen ICAse

2018-08-17

Hej Helena! En 18 cm form passar bäst till detta. Vi har ej provat med 24 cm. Men återkom gärna om du testar. Hälsningar Michelle

Emma

2018-04-08

Hej! Kan man förvara tårtan i frysen ett par dagar? Och sen bara ta fram och tina?

Redaktionen ICAse

2018-04-12

Hej Emma! Det ska fungera bra. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2249 KJ / 538 kCal
Fett 39 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 38 g
Protein 9.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept