Macaron med kaffe och choklad

Macarons är en lyxig liten marängkaka med ursprung från Franrike. Den görs med mandelmjöl och kan varieras i det oändliga. I det här receptet, framtaget av Svenska Kocklandslaget, har de en härlig chokladfyllning med smak av kaffe. Ljuvliga att servera till fikastunden eller som dessert med en god kopp kaffe.

Gör så här
00:30:00
00:12:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per macaron.
Energi851 KJ / 204 kCal
Fett10.7 g
Salt0.08 g
Kolhydrater24 g
Protein2.5 g
Kommentarer
6 stHej Hur länge ska de vara i ugnen ?
Jessica
Hej Jessica! De ska gräddas i ca 12 minuter. Eftersom ugnar kan variera är det alltid bra att hålla lite koll. Lycka till med bakningen! Hälsningar Lisa
ICA-köket
Hej! Ska det verkligen vara 2tsk kakao i marängen ? Jag följde receptet exakt som det står men marängen blev inte chokladbruna och inte heller släta som på bild. Men kanon goda blev dem i alla fall. Blev lite besviken på utseendet. Med vänlig hälsning, Rita
Rita
Hej Rita! Ja det stämmer med 2 tsk kakao. 😊 Hälsningar Lisa
ICA-köket
Perfekt! Kommer använda detta recept som grundrecept när jag gör andra smaker o fyllningar
Maria
Bra recept! Saknas dock ett par moment känns det som med att banka plåtarna innan bakning för att få ur luft ur marängen och att chokladsmeten med fördel kan stå i kylen en stund innan den spritsas på så den får sätta sig lite innan den spritsas :)
Ida
Kan man ta vanlig sirap istället i fyllningen?
Martina
Hej! Varför blir smeten så rinnig? Kan man ta mer av nåt för att motverka detta? 😊
Ebba
Hej Ebba! Menar du att macaronssmeten/marängsmeten blir rinnig? Man ska inte tillsätta något mer. Det är viktigt att marängen blir styv innan du vänder ner de torra ingredienserna. Men annars är det tyvärr svårt att veta varför din smet blev så rinnig... Hälsningar Elina
ICA-köket