Kanelbiskvier

9
3
Kanelbiskvier

Suveräna biskvier med nya spännande smaker av kanel och honung! Den frasiga botten rör du ihop av mandelmassa, socker och äggvita. Doppa kanelbiskvierna till sist i smält choklad och servera i hopp om att det blir kvar en till dig själv!

Kanelbiskvier

Ingredienser

30 st
150 g mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 äggvita

Fyllning

2 1/2 dl vispgrädde
2 kanelstänger
150 g mörk choklad (70% kakaohalt)
2 tsk flytande honung

Garnering

200 g mörk choklad
25 g kokosfett

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Använd mjölkfri choklad vid behov.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning. Använd mjölkfri choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Birgitta

2017-12-07

Gjorde allt enligt receptet,men fyllningen är rinnig dagen efter,fast den stått i kylen under natten.Vad ska jag göra?

Katarina

2011-12-17

Håller med föregående inlägg om att bestyret med att koka kanelen inte är så givande. Jag upplevde dock att man kände lite kanelsmak men den som inte vet om det reagerar inte på det. Gott o bra recept annars. Jag hade inget kokosfett i glasyren för det går lika bra utan.

Karin

2009-11-30

Kanelsmaken kommer inte fram, chokladen tar över. Jättegoda, men onödigt moment att koka kanelen i mjölken eftersom inte smaken kommer fram.