Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kanelbiskvier

Suveräna biskvier med nya spännande smaker av kanel och honung! Den frasiga botten rör du ihop av mandelmassa, socker och äggvita. Doppa kanelbiskvierna till sist i smält choklad och servera i hopp om att det blir kvar en till dig själv!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita.
  4. Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapperet ca 3 cm i diameter. Platta till toppen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.
  6. Fyllning: Koka upp grädden med krossad kanelstång, låt stå och dra ca 30 minuter. Sila bort kanelstången. Hetta upp grädden, bryt ner chokladen och låt den smälta under omrörning. Smaksätt med honung. Låt chokladgrädden svalna, sätt in i kylskåp tills den är kall.
  7. Rör chokladgrädden smidig. Spritsa eller bred den på biskviernas undersida.
  8. Garnering: Bryt chokladen i bitar och smält den med kokosfettet i mikrovågsugn eller i vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Använd mjölkfri choklad vid behov.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning. Använd mjölkfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 150 g mandelmassa
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 äggvita
Fyllning
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 kanelstänger
  • 150 g mörk choklad (70% kakaohalt)
  • 2 tsk flytande honung
Garnering
  • 200 g mörk choklad
  • 25 g kokosfett
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer