Lyxig vitvinssås på egen fond

Gör en lyxig vitvinssås signerad Tina Nordström, såsen görs på egen fond och passar extra bra till torsk eller annan ugnsbakad vit fisk eller spetskål. Se tips! för en god örtolja att ringla i såsen för en smakrik twist. Här finns recept på en god men lite enklare Vitvinssås.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Ingredienser
4 portioner
Fiskfond
1 kg skrov från fisk (gärna från plattfisk)
2 gula lökar
50 g rotselleri (ca 1 dl skuren i 1 cm stora bitar, för 4 port)
10 vitpepparkorn
2 - 3 kvistar persilja
3 lagerblad
Vitvinssås
2 schalottenlökar
6 - 7 persiljestjälkar
2 msk smör
3 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
3 dl fiskfond (från recept ovan)
4 dl vispgrädde
1 - 2 msk crème fraiche
salt
svartpeppar
Gör så här
4 portioner ger ca 3 1/2 dl sås.
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på köpt fiskbuljong.
Energi2137 KJ / 510 kCal
Fett49 g
Salt1.2 g
Kolhydrater7 g
Protein3 g
Kommentarer