Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Countrysallad

En lantlig och fullkomligt fabulös countrysallad. Välsmakande och livfull med olika sorters bönor, majs och selleri. En effektfull dressing med riven pepparrot och färska örter. Med ägg och ett mustigt bröd blir salladen perfekt.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spola av röda bönor och lägg i en skål. Snoppa gröna bönor och koka dem i lättsaltat vatten i ca 2 minuter.
  2. Koka minimajs i samma vatten i ca 2 minuter. Kyl grönsakerna under kallt vatten, låt rinna av väl. Lägg dem i skålen.
  3. Skölj och skär tomater i klyftor. Skär gurka i halvmånar och strimla selleristjälkar. Blanda ner i skålen.
  4. Skala och skiva rödlök. Lägg ner i skålen tillsammans med kapris.
  5. Gör en dressing av riven pepparrot, majsolja, rödvinsvinäger och hackade färska örter, salt och peppar. Häll den över salladen. Servera med t ex förlorat ägg och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk röda bönor (à ca 400 g)
  • 125 g gröna bönor
  • 125 g minimajs
  • 6 tomater
  • 1/2 gurka
  • 3 selleristjälkar
  • 1 rödlök
  • 2 msk kapris
  • 2 msk pepparrot
  • 4 msk majsolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 msk hackade färska örter
  • salt
  • peppar
Till servering
  • ägg
  • bröd
Lägg till i inköpslistan