Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis

Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis

En trevlig och lyxig sommarrätt lagar du till genom att kombinera den ugnsbakade torskfilén tillsammans med dillpotatisen med sockerärtor. Servera med citron och pepparrotssmör. Tänk på att köpa miljömärkt torsk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011

Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar torskfilé (à 125 g)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
900 g färskpotatis
200 g sockerärtor
ca 3 - 4 selleristjälkar
3 msk hackad dill
1 msk smör eller margarin

Pepparrotssmör

1 citron
50 g rumsvarmt smör eller margarin
ca 1 - 1 1/2 msk riven pepparrot
1 krm salt

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Gott med pepparrotssmöret till.

    Sven-erik

  • Den här rätten har sting - pepparrotssmör. Underbara, fräscha smaker och dofter, krispiga sockerärter. Perfekt när man har gäster. Lätt att göra och man behöver bara en kastrull, en skål och en bakform för att laga allt. /Karolina

    Patrick

Näringsvärde per portion

Energi1846 KJ / 441 kCal
Fett14.4 g
Kolhydrater48.4 g
Protein28.9 g

Testa liknande recept

  • Countrysallad
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ceviche på peruanskt vis
    Betyg 2.9 av 5.222 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkålsstekt torsk med äppelsallad
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kall grönsakssoppa
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad