Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade fläskmedaljonger fyllda med salvia och salami, serverade med somrig glasnudelsallad

En spektakulär rätt att avnjuta i sällskap av goda vänner en somrig ljummen kväll. Du fyller fläskmedaljongerna med salvia och salami innan de grillas och serverar till dem en underbar glasnudelsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär köttet i 8 skivor (för 4 port), banka dessa lätt. Fyll sedan dessa med salvia och salami, vik ihop varje skiva och låt dem ligga ute och temperera någon timme inför grillningen.
  2. Sallad: Lägg nudlarna i varmt vatten. Under tiden koka ihop soja, socker och lite stjärnanis. Ansa och skär grönsakerna i snygga bitar. Skala och finhacka ingefäran.
  3. Låt nudlarna rinna av och blanda dem med sockersojan och lite sweet chili. Krydda köttet med salt och peppar och lägg det sedan på grillen. När sedan köttet är grillat blandar ni nudlar och grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
Innehåll
  • 800 g fläskytterfilé
  • 50 g salvia
  • 100 g italiensk salami (skuren i tunna skivor)
  • salt och svartpeppar
Nudelsallad
  • 100 g glasnudlar (blötlägg)
  • 1 dl soja
  • 1/2 dl socker
  • 2 stjärnanis
  • 1 tsk färsk finhackad ingefära
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 liten purjolök
  • 1 grön paprika
  • 1 romansalladshuvud
  • 4 sparrisar
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer