Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lyxig pastagratäng

En härligt krämig pastarätt som får sin lyxighet i och med pecorino- och riccottaosten. Tillsammans med skinkan och körsbärstomaterna blir den här pastagratängen en perfekt vardagsmiddag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, häll av i ett durkslag och spola den kall.
  3. Strimla skinkan och dela tomaterna på hälften. Blanda skinka, tomater, pasta och lägg i en ugnssäker form. 
  4. Koka upp matlagningsgrädde med buljongtärningen. Blanda i ägg, ricotta och riven ost, smaksätt med svartpeppar.
  5. Häll smeten över pastablandningen. Sätt formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Servera pastan med sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 port pasta (penne)
  • 150 g rökt skinka
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 ägg
  • 1 burk ricottaost (à 250 g)
  • 2 dl riven pecorinoost
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2105 kJ / 503 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB