Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Betyg 4.7 av 5.205 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Grytornas gryta och kryddornas krydda – det vill säga kalops och kryddpeppar som sätter den så typiska smaken. Det blir såsigt, vilket passar fint till mormorskokta morötter, alltså morötter som kokas sönder med lök och gafflas med smör.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Ingredienser

10 portioner
4 gula lökar
4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g)
2 msk smör
2 kg högrev i bit
2 msk rödvinsvinäger
1 msk tomatpuré
2 dl rött vin
2 msk japansk soja
10 dl kalvbuljong (vatten och tärningar eller fond)
20 kryddpepparkorn
4 vitpepparkorn
3 lagerblad
majsstärkelse
salt

Mormorskokta morötter

800 g morötter
1 skalad gul lök
2 msk smör
salt

Gör så här

01:00:00
00:45:00
00:15:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

23 st
  • Vad är det för fel på att använda g och kg på köttmängd?

    Mauri

  • Kjempegodt! Helt nydelig.

    Jane

  • Hur stor gyta behöver man för 10 portioner?

    Ida

Näringsvärde per portion

Energi1596 KJ / 382 kCal
Fett18 g
Salt2.18 g
Kolhydrater13 g
Protein40 g

Testa liknande recept

  • Klassisk kalops
    Betyg 4 av 5.844 personer har röstat
    Receptet har 127 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt högrev till olika rätter
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad högrev med lingonglaze
    Betyg 3 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Egenmald hamburgerfärs
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad