Lyxig julkaka
Lyxig julkaka - en helt underbar efterrätt med fyllig smak. Den goda kakan har en kavlad platta av mandelmassa i mitten och en chokladglasyr med smak av rom eller konjak. Bred ut den smakrika glasyren på kakan när den svalnat något.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
10 bitar
200 g torkad frukt t ex aprikos, tranbär och fikon
125 g blandade nötter t ex valnötter, hasselnötter och pecannötter
200 g mandelmassa
1 dl konjak eller rom
1 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
150 g smör
2 dl farinsocker
3 ägg
Chokladglasyr
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
2 msk konjak eller rom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, Finns det någon video på detta recept? Mahi
Mahshid
2024-11-28Hej Mahsid! Det gör det tyvärr inte. Vi lägger den i önskelistan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-29Mycket god kaka, blev min mans favorit denna Jul.
Carmen
2021-01-07Älskar den här kakan som är mer som konfekt än en kaka. Håller länge, god kall. Bakat den många jular. Min smet blir hyfsat rinnig och jag tror det beror på att maj bara ska koka upp rom landningen, inte låta den koka in i frukt och nötter.
Celestina
2020-12-22