Chokladfondue
Underbar och lättlagad efterrätt som alla dina gäster kommer att uppskatta. Chokladfondue med smak av smaskig mjölkchoklad, vispgrädde och konjak. I den delikata fonduen doppas små bitar av bland annat jordgubbar, vindruvor och ananas.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000
Ingredienser
4 portioner
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
1 msk konjak
Till servering
frukt (i bitar, t ex jordgubbar och ananas eller körsbär och druvor)
bitar av briochebröd (eller marshmallows)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på chokladsåsen exkl serveringsförslag.
Energi1606 KJ / 384 kCal
Fett28 g
Salt0.1 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g
Kommentarer
Gjorde lite för mycket och ställde in i kylen över natten. Blev världens godaste typ fudge dagen efter!
Rebecka
2022-03-15helt underbart god! barnen älskar denna efterrätt, gör den utan konjak när det är barn med.
Ann-catrin
2009-08-20Använd toblerone det ger fylligare smak
Jessica
2006-04-11