Chokladfondue

Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
6
Chokladfondue

Underbar och lättlagad efterrätt som alla dina gäster kommer att uppskatta. Chokladfondue med smak av smaskig mjölkchoklad, vispgrädde och konjak. I den delikata fonduen doppas små bitar av bland annat jordgubbar, vindruvor och ananas.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000

Chokladfondue

Ingredienser

4 portioner
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
1 msk konjak

Till servering

frukt (i bitar, t ex jordgubbar och ananas eller körsbär och druvor)
bitar av briochebröd (eller marshmallows)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde lite för mycket och ställde in i kylen över natten. Blev världens godaste typ fudge dagen efter!

Rebecka

2022-03-15

helt underbart god! barnen älskar denna efterrätt, gör den utan konjak när det är barn med.

Ann-catrin

2009-08-20

Använd toblerone det ger fylligare smak

Jessica

2006-04-11

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på chokladsåsen exkl serveringsförslag.
Energi1606 KJ / 384 kCal
Fett28 g
Salt0.1 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Chokladfondue med saltlakrits
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokomole
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladtacoskal
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängparfait med hallon och choklad
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad mjölkchoklad med nötkross och hallon
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga