Chokladfondue | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Chokladfondue

Underbar och lättlagad efterrätt som alla dina gäster kommer att uppskatta. Chokladfondue med smak av smaskig mjölkchoklad, vispgrädde och konjak. I den delikata fonduen doppas små bitar av bland annat jordgubbar, vindruvor och ananas.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden.
  2. Värm försiktigt under ständig omrörning tills massan är slät. Eller i mikro på låg effekt.
  3. Häll i konjaken och rör om. Häll ev ner chokladen i fonduegrytan och ställ den på bordet. Doppa frukt- och brödbitar i chokladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 msk konjak
  • frukt (i bitar, t ex jordgubbar och ananas eller körsbär och druvor)
  • bitar av franskbröd (eller briocher)
Lägg till i inköpslistan