Klassisk mjuk julkaka med extra allt! Nötter, torkad frukt, choklad och rom... Kakan vinner på att stå och mogna några veckor. Ja, du läste rätt, den håller i flera veckor och går därför att förbereda i god tid före jul.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2013
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/margarin, laktosfri crème fraiche och laktosfri vaniljglass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut glassen mot havre-, soja-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Pia
2021-12-11Doftar ljuvligt av jul i köket, är spänd på hur den ska smaka när den har mognat klart någon vecka.
Redaktionen
2014-11-12Hej Malin! Osäker på om den här sortens kaka är barnvänlig oavsett… men alla är olika. Och visst går det att strunta i rommen! Istället kan man blötlägga frukten i vatten, juice (typ äpple eller apelsin). Vill man kan man spetsa med lite arraksextrakt, för att ändå få lite extra julig smak.
Malin
2014-11-09Hur gör man den barnvänlig? Kan man bara ta bort rommen eller byter man ut det mot något annat?