Lussebullar med majonnäs

Betyg 3.9 av 5.
68 personer har röstat
5
Lussebullar med majonnäs

Prova något nytt i bakningen. Mjuka och saftiga lussekatter där ägg och smör ersätts med naturell majonnäs ger ett riktigt lyckat resultat. Låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen.

Lussebullar med majonnäs

Ingredienser

40 st
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
2 - 3 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
200 g naturell majonnäs (gärna Hellmann´s)
16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar ca 1 kg)

Pensling

1 ägg (lätt uppvispat)

Garnering

russin eller pärlsocker
hackad mandel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
68 personer har röstat

Kommentarer

Supergoda som jag bakat i flera år nu

Paula

2024-12-12

Kan man använda vegansk majonnäs? Eva

Eva

2021-11-26

Magiskt gott! Bästa bullarna vi nånsin gjort, återkommande recept flera år för oss.

Anna

2020-12-05

Näringsvärde per st

Energi651 KJ / 156 kCal
Fett5 g
Salt0.06 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Lussekatter
Betyg 4.2 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banankaka med kanel
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fågelbon av salta pinnar och choklad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt ris med kyckling
Betyg 4 av 5.
47 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brownies med majonnäs
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladkaka med majonnäs
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga