Lussebullar med majonnäs
Prova något nytt i bakningen. Mjuka och saftiga lussekatter där ägg och smör ersätts med naturell majonnäs ger ett riktigt lyckat resultat. Låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen.
Ingredienser
40 st
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
2 - 3 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
200 g naturell majonnäs (gärna Hellmann´s)
16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar ca 1 kg)
Pensling
1 ägg (lätt uppvispat)
Garnering
russin eller pärlsocker
hackad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi651 KJ / 156 kCal
Fett5 g
Salt0.06 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentarer
Supergoda som jag bakat i flera år nu
Paula
2024-12-12Kan man använda vegansk majonnäs? Eva
Eva
2021-11-26Magiskt gott! Bästa bullarna vi nånsin gjort, återkommande recept flera år för oss.
Anna
2020-12-05