Prova något nytt i bakningen. Mjuka och saftiga lussekatter där ägg och smör ersätts med naturell majonnäs ger ett riktigt lyckat resultat. Låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen.
Ingredienser
40 st
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
2 - 3 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
200 g naturell majonnäs (gärna Hellmann´s)
16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar ca 1 kg)
Pensling
1 ägg (lätt uppvispat)
Garnering
russin eller pärlsocker
hackad mandel
För alla
Kontrollera innehållet i majonnäsen. Innehåller gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Gör mjölkfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Byt ut ägget och pensla med mjölk eller sirap utrörd i lite vatten.Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.
Gör så här
Tips
Blötlägg russinen så blir de inte så torra!
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.8 av 5.
6363 personer har röstat
4 st
Kommentarer
Kan man använda vegansk majonnäs?
Eva
Eva
2021-11-26
Magiskt gott! Bästa bullarna vi nånsin gjort, återkommande recept flera år för oss.
Kommentarer
Kan man använda vegansk majonnäs? Eva
Eva
2021-11-26Magiskt gott! Bästa bullarna vi nånsin gjort, återkommande recept flera år för oss.
Anna
2020-12-05Jättegoda
Eva
2015-12-13