Lussebullar med majonnäs

63
4
Lussebullar med majonnäs

Prova något nytt i bakningen. Mjuka och saftiga lussekatter där ägg och smör ersätts med naturell majonnäs ger ett riktigt lyckat resultat. Låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen.

Lussebullar med majonnäs

Ingredienser

40 st
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
2 - 3 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
200 g naturell majonnäs (gärna Hellmann´s)
16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar ca 1 kg)

Pensling

1 ägg (lätt uppvispat)

Garnering

russin eller pärlsocker
hackad mandel

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Byt ut ägget och pensla med mjölk eller sirap utrörd i lite vatten.Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Gör så här

Tips

Blötlägg russinen så blir de inte så torra!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Eva

2021-11-26

Kan man använda vegansk majonnäs? Eva

Anna

2020-12-05

Magiskt gott! Bästa bullarna vi nånsin gjort, återkommande recept flera år för oss.

Eva

2015-12-13

Jättegoda

Näringsvärde per portion

Energi 651 KJ / 156 kCal
Fett 5 g
Salt 0.06 g
Kolhydrater 24 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden