Lussebullar med majonnäs

Prova något nytt i bakningen. Mjuka och saftiga lussekatter där ägg och smör ersätts med naturell majonnäs ger ett riktigt lyckat resultat. Låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen.

Ingredienser
40 st
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
2 - 3 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
200 g naturell majonnäs (gärna Hellmann´s)
16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar ca 1 kg)
Pensling
1 ägg (lätt uppvispat)
Garnering
russin eller pärlsocker
hackad mandel
Gör så här
00:02:00
00:10:00
00:05:00
00:40:00
00:20:00
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi651 KJ / 156 kCal
Fett5 g
Salt0.06 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentarer
5 stSupergoda som jag bakat i flera år nu
Paula
Kan man använda vegansk majonnäs? Eva
Eva
Magiskt gott! Bästa bullarna vi nånsin gjort, återkommande recept flera år för oss.
Anna
Jättegoda
Eva
Fantastiskt, annorlunda och gott! Man kan göra mycket med Hellmann's majonnäs.
Richard