Lussebullar

Ett klassiskt recept på lussebullar eller lussekatter! Grädda större längder och flätor i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter och de mindre i 8-10 minuter.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi792 KJ / 189 kCal
Fett6 g
Salt0.21 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
224 stAldrig bakat något med jäst i för jag är för otålig när det gäller å vänta. Men jag har nu bakat dessa 2ggr redan och de är ju super enkelt och de blir fluffiga och goda.
Sofia
Räckte med 1 1/2 dl socker
Anita
Varför så låg temperatur? Normalt brukar det vara 225-250 gr?
Ann-katrin
Jag brukar inte baka lussebullar, men nu ville jag prova ett "vanligt" recept. Degen blev otroligt fin och lättarbetad! Jag hade i 13 dl mjöl i degen och ca 2 dl vid utbakningen. Jag bytte ut hälften av smöret mot rapsolja och tillsatte ett ägg i degen. I hälften av bullarna hade jag även i mortlade kardemummakärnor vid utbakningen. Det här receptet kommer jag att baka igen!
Susanna
Har bakat igår, justerat recept med : 1 påse saffran, 1,5 dl socker, 2,5 dl mjöl, 3 msk vaniljsocker. Dessutom c:a 2 dl russin som legat i glöggvin några timmar. Har gjort vanliga bullar i muffinsformar. Det blev en dundersuccé som ska göras om !! Tack för receptet och en riktigt God Jul 🎄 till er alla som bidragit med olika tips och kommentarer 🧑🎄🎅
Alicja
Bästa recept enkelt o jättegoda , gjort flera gånger, sista gången tog jag 1dl ljus sirap o 1dl socker istället f 2dl socker , de blev super o recept visar på att lussebullar är godast som de va på 70 80 talet innan modernisering av recept såsom kesella o annat ...noga m pensling m ljummet ägg kapslar in o gör bullar saftigare .
Cecilia
Första gången bakar jag de och de är goda och enkelt att baka 👍👍👍
Tihomir
Det blev finna bullar .
Per
Har bakat efter detta recept 2 ggr. Båda gångerna blev degen ohanterligt kladdig. Första gången körde jag med degkrok nästan 15 min, blev inte bättre. Tvingades blanda ner mycket mera mjöl för att kunna baka ut. Läste sedan att degen kan bli för kladdig om man jobbar med den för länge. Andra gången körde jag med degkrok 6 min i stället. Såg fin ut men hjälp så kladdig! Blötte händerna och formade runda bullar. Men så var det ju inte tänkt. Vad gör jag för fel?? Tacksam för råd!
Birgitta
Fantastiskt recept! Degen är något svårarbetad, men bullarna blir jättegoda, mycket smakrika och fluffiga.
Eva-lena