Lunchmuffins
Härligt matiga och smakfulla fullkornsmuffins på grahamsmjöl, filmjölk, timjan och morötter. Muffinsen har en god fyllning av ägg, kvarg och parmesanost.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999
Ingredienser
12 st
2 morötter
1 purjolök
5 dl vetemjöl
3 1/2 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk färsk timjan (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3 ägg
2 1/2 dl vatten
1 1/2 dl filmjölk
1 dl olivolja
Fyllning
1 ägg
2 dl kvarg
1 dl färskriven parmesan
Gör så här
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Tips
*Smord muffinsform i plåt, med 12 hål (för 12 port), passar bäst till dessa kraftiga muffins. Man kan också sätta en pappersmuffinsform i varje så är det lätt att lyfta upp de färdiga bullarna och du slipper smörja plåten. Det går också att ta dubbla pappersmuffinsformar om du inte har plåtform.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1247 KJ / 298 kCal
Fett13 g
Salt1.02 g
Kolhydrater32 g
Protein11 g
Kommentar
Jättegoda och otroligt mättande. Kanske inte passar in på buffébordet som jag hade det men mycket väl till en lättare soppa.
Linnéa
2003-11-26