Lunchmuffins

31
1
Lunchmuffins

Härligt matiga och smakfulla fullkornsmuffins på grahamsmjöl, filmjölk, timjan och morötter. Muffinsen har en god fyllning av ägg, kvarg och parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999

Lunchmuffins

Ingredienser

12 st
2 morötter
1 purjolök
5 dl vetemjöl
3 1/2 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk färsk timjan (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3 ägg
2 1/2 dl vatten
1 1/2 dl filmjölk
1 dl olivolja

Fyllning

1 ägg
2 dl kvarg
1 dl färskriven parmesan

Gör så här

 Näringsvärdet är beräknat per styck.

Tips

*Smord muffinsform i plåt, med 12 hål (för 12 port), passar bäst till dessa kraftiga muffins. Man kan också sätta en pappersmuffinsform i varje så är det lätt att lyfta upp de färdiga bullarna och du slipper smörja plåten. Det går också att ta dubbla pappersmuffinsformar om du inte har plåtform.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentar

Linnéa

2003-11-26

Jättegoda och otroligt mättande. Kanske inte passar in på buffébordet som jag hade det men mycket väl till en lättare soppa.

Näringsvärde per portion

Energi 1247 KJ / 298 kCal
Fett 13 g
Salt 1.02 g
Kolhydrater 32 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden