Lunchmuffins
Härligt matiga och smakfulla fullkornsmuffins på grahamsmjöl, filmjölk, timjan och morötter. Muffinsen har en god fyllning av ägg, kvarg och parmesanost.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999
Ingredienser
12 st
2 morötter
1 purjolök
5 dl vetemjöl
3 1/2 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk färsk timjan (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3 ägg
2 1/2 dl vatten
1 1/2 dl filmjölk
1 dl olivolja
Fyllning
1 ägg
2 dl kvarg
1 dl färskriven parmesan
Gör så här
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1247 KJ / 298 kCal
Fett13 g
Salt1.02 g
Kolhydrater32 g
Protein11 g
Kommentar
Jättegoda och otroligt mättande. Kanske inte passar in på buffébordet som jag hade det men mycket väl till en lättare soppa.
Linnéa
2003-11-26