Lunchmuffins

Betyg 2.6 av 5.
31 personer har röstat
1
Lunchmuffins

Härligt matiga och smakfulla fullkornsmuffins på grahamsmjöl, filmjölk, timjan och morötter. Muffinsen har en god fyllning av ägg, kvarg och parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999

Lunchmuffins

Ingredienser

12 st
2   morötter
1   purjolök
5 dl  vetemjöl
3 1/2 dl  grahamsmjöl
3 tsk  bakpulver
1 tsk  salt
2 msk  färsk timjan (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3   ägg
2 1/2 dl  vatten
1 1/2 dl  filmjölk
1 dl  olivolja

Fyllning

1   ägg
2 dl  kvarg
1 dl  färskriven parmesan

Gör så här

 Näringsvärdet är beräknat per styck.

Tips

*Smord muffinsform i plåt, med 12 hål (för 12 port), passar bäst till dessa kraftiga muffins. Man kan också sätta en pappersmuffinsform i varje så är det lätt att lyfta upp de färdiga bullarna och du slipper smörja plåten. Det går också att ta dubbla pappersmuffinsformar om du inte har plåtform.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
31 personer har röstat

Kommentar

Jättegoda och otroligt mättande. Kanske inte passar in på buffébordet som jag hade det men mycket väl till en lättare soppa.

Linnéa

2003-11-26

Näringsvärde per portion

Energi1247 KJ / 298 kCal
Fett13 g
Salt1.02 g
Kolhydrater32 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Skinkvåfflor med senapskräm
Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rustikt bröd med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Valnötsscones
Betyg 2.7 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabba julmuffins
Betyg 2.9 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga