Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skinkvåfflor med senapskräm

Bjud på matiga skinkvåfflor där du enkelt blandar i små tärningar av skinka i din våffelsmet. Servera med en krämig, smakrik senapskräm som passar perfekt till våfflan med inslag av skinka. Utmärkt som en lättare lunch med en sallad till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär skinkan i små tärningar. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Låt matfettet svalna.
  2. Vispa samman ägg och filmjölk. Blanda i mjöl, bakpulver, kryddor och matfettet och vispa till en klimpfri smet.
  3. Rör i skinkan. Grädda våfflor av smeten i våffeljärn, smörj eventuellt första laggen. Blanda samman kvargn med senap, farin och salt.
  4. Servera de nygräddade skinkvåfflorna med senapskrämen och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g skinka i bit
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 5 dl filmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk mejram
  • 1 tsk salt
Senapskräm
  • 1 burk kvarg (à 250 g)
  • 3 msk senap
  • 1 msk Brun Farin
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan