Catrins filmjölkslimpa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Catrins filmjölkslimpa

Den här filmjölkslimpan är både saftig och smarrig. Du rör snabbt ihop alla ingredienser och sedan sköter ugnen resten. Russin, solroskärnor och mandel ger både tuggmotstånd och förtjusande smak i brödet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj 2 avlånga bakformar på 1 1/2 liter (för 2 bröd) och strö dem med vetekli.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt russin, filmjölk och sirap, rör om väl. Häll smeten i formen.
  4. Grädda brödet ca 1 timme. Känn efter med en sticka om det är klart.

För alla

Filmjölkslimpan är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 1/2 dl vetekli
  • 1 liter grahamsmjöl (1 l är ca 600 g)
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1 1/4 dl solrosfrö
  • 2 msk hackad mandel
  • 2 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl russin (eller hackade aprikoser)
  • 9 dl filmjölk
  • 3/4 dl sirap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 590 kJ / 140 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden