Catrins filmjölkslimpa
Den här filmjölkslimpan är både saftig och smarrig. Du rör snabbt ihop alla ingredienser och sedan sköter ugnen resten. Russin, solroskärnor och mandel ger både tuggmotstånd och förtjusande smak i brödet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
2 bröd
1/2 dl vetekli
1 liter grahamsmjöl (1 l är ca 600 g)
1/2 dl hela linfrön
1 1/4 dl solrosfrö
2 msk hackad mandel
2 1/2 tsk bikarbonat
1 - 1 1/2 tsk salt
2 1/2 dl russin (eller hackade aprikoser)
9 dl filmjölk
3/4 dl sirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi590 KJ / 140 kCal
Fett4 g
Kommentarer
Kan jag byta ut bikarbonat mot jäst och i så fall hur mycket.. tack
Mays
2020-03-19Hej Mays! Det är inget vi har provbakat så vi kan tyvärr inte hjälpa dig. Filmjölksbröd bakar man oftast med bikarbonat. Hoppas att du vill testa baka brödet ändå! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-20Jättegott bröd. Har använt både torkade aprikoser och fikon. Ena gången blev solrosfröna grön men smakade som vanligt.
Teres
2018-02-05Hur ska det kännas när man känner med en sticka?
Stefan
2016-12-06