Catrins filmjölkslimpa

Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
11
Catrins filmjölkslimpa

Den här filmjölkslimpan är både saftig och smarrig. Du rör snabbt ihop alla ingredienser och sedan sköter ugnen resten. Russin, solroskärnor och mandel ger både tuggmotstånd och förtjusande smak i brödet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Catrins filmjölkslimpa

Ingredienser

2 bröd
1/2 dl vetekli
1 liter grahamsmjöl (1 l är ca 600 g)
1/2 dl hela linfrön
1 1/4 dl solrosfrö
2 msk hackad mandel
2 1/2 tsk bikarbonat
1 - 1 1/2 tsk salt
2 1/2 dl russin (eller hackade aprikoser)
9 dl filmjölk
3/4 dl sirap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Kan jag byta ut bikarbonat mot jäst och i så fall hur mycket.. tack

Mays

2020-03-19

Hej Mays! Det är inget vi har provbakat så vi kan tyvärr inte hjälpa dig. Filmjölksbröd bakar man oftast med bikarbonat. Hoppas att du vill testa baka brödet ändå! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-03-20

Jättegott bröd. Har använt både torkade aprikoser och fikon. Ena gången blev solrosfröna grön men smakade som vanligt.

Teres

2018-02-05

Hur ska det kännas när man känner med en sticka?

Stefan

2016-12-06

Näringsvärde per portion

Energi590 KJ / 140 kCal
Fett4 g

Testa liknande recept

Rustikt bröd med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filmjölkslimpa med banan
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bröd med lingon och vört
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.
335 personer har röstat
Över 60 min att tillaga