Catrins filmjölkslimpa

26
11
Catrins filmjölkslimpa

Den här filmjölkslimpan är både saftig och smarrig. Du rör snabbt ihop alla ingredienser och sedan sköter ugnen resten. Russin, solroskärnor och mandel ger både tuggmotstånd och förtjusande smak i brödet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Catrins filmjölkslimpa

Ingredienser

2 bröd
1/2 dl vetekli
1 liter grahamsmjöl (1 l är ca 600 g)
1/2 dl hela linfrön
1 1/4 dl solrosfrö
2 msk hackad mandel
2 1/2 tsk bikarbonat
1 - 1 1/2 tsk salt
2 1/2 dl russin (eller hackade aprikoser)
9 dl filmjölk
3/4 dl sirap

För alla

Filmjölkslimpan är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Mays

2020-03-19

Kan jag byta ut bikarbonat mot jäst och i så fall hur mycket.. tack

Redaktionen ICAse

2020-03-20

Hej Mays! Det är inget vi har provbakat så vi kan tyvärr inte hjälpa dig. Filmjölksbröd bakar man oftast med bikarbonat. Hoppas att du vill testa baka brödet ändå! Hälsningar Elina

Teres

2018-02-05

Jättegott bröd. Har använt både torkade aprikoser och fikon. Ena gången blev solrosfröna grön men smakade som vanligt.

Stefan

2016-12-06

Hur ska det kännas när man känner med en sticka?

Näringsvärde per portion

Energi 590 KJ / 140 kCal
Fett 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Betanialimpa
Mörkt filmjölksbröd
Lingonlimpa
Grindalimpa