Lumpe är ett klassiskt norskt tunnbröd med kokt potatis i degen. Fyll lumpen med en röra på kyckling, färskost och pepparrot eller med rökt eller gravad lax blandat med färskost, rödlök och gräslök. Perfekt picknick- och utflyktsmat!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2014
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskost.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gunilla
2019-07-07Det heter inte Lumpe utan LOMPE.
Redaktionen ICAse
2019-07-09Hej Gunilla! Det verkar som man kan säga båda men läs gärna detta reportage från tidninge Buffé. http://www.e-magin.se/paper/r5614d5h/paper/1#/paper/r5614d5h/8 sidan 9. Hälsningar Michelle
Kristina
2016-12-25Hej ! Det här är ett väldigt gott tunt bröd . Degen är lätt att baka ut . Förslaget på fyllning tycker jag passar även med rester av stekt kyckling eller till exempel rester av stek , fläsk eller nötkött . M.v.h. Kristina