Lumpe med kyckling och lax
Lumpe är ett klassiskt norskt tunnbröd med kokt potatis i degen. Fyll lumpen med en röra på kyckling, färskost och pepparrot eller med rökt eller gravad lax blandat med färskost, rödlök och gräslök. Perfekt picknick- och utflyktsmat!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
8 portioner
400 g kokt kall potatis
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk salt
Laxfyllning
1/2 rödlök
1 dl matyoghurt (10 %)
1 dl färskost
1 msk finskuren gräslök
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
8 blad romansallad
8 skivor rökt eller gravad lax
dill till garnering
Kycklingfyllning
2 stekta kycklingfiléer (eller 300 g plockad, grillad kyckling, för 8 portioner)
2 dl färskost
1/2 dl riven färsk pepparrot
1 msk finhackad persilja
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
8 blad romansallad
Gör så här
Laxfyllning
Kycklingfyllning
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1387 KJ / 332 kCal
Fett16 g
Salt0.79 g
Kolhydrater23 g
Protein23 g
Kommentarer
Det heter inte Lumpe utan LOMPE.
Gunilla
2019-07-07Hej Gunilla! Det verkar som man kan säga båda men läs gärna detta reportage från tidninge Buffé. http://www.e-magin.se/paper/r5614d5h/paper/1#/paper/r5614d5h/8 sidan 9. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-07-09Hej ! Det här är ett väldigt gott tunt bröd . Degen är lätt att baka ut . Förslaget på fyllning tycker jag passar även med rester av stekt kyckling eller till exempel rester av stek , fläsk eller nötkött . M.v.h. Kristina
Kristina
2016-12-25