Lumpe med kyckling och lax

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
2
Lumpe med kyckling och lax

Lumpe är ett klassiskt norskt tunnbröd med kokt potatis i degen. Fyll lumpen med en röra på kyckling, färskost och pepparrot eller med rökt eller gravad lax blandat med färskost, rödlök och gräslök. Perfekt picknick- och utflyktsmat!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Lumpe med kyckling och lax

Ingredienser

8 portioner
400 g  kokt kall potatis
1 1/4 dl  vetemjöl
1 tsk  salt

Laxfyllning

1/2   rödlök
1 dl  matyoghurt (10 %)
1 dl  färskost
1 msk  finskuren gräslök
1/2 krm  salt
1/2 krm  peppar
8   blad romansallad
8   skivor rökt eller gravad lax
dill till garnering

Kycklingfyllning

2   stekta kycklingfiléer (eller 300 g plockad, grillad kyckling, för 8 portioner)
2 dl  färskost
1/2 dl  riven färsk pepparrot
1 msk  finhackad persilja
1/2 krm  salt
1/2 krm  peppar
8   blad romansallad

För alla

Lumpe
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Laxfyllning

Fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och färskost.

Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskost.

Kycklingfyllning

Fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.

Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Laxfyllning
Kycklingfyllning

Tips

För att det skall gå enkelt att äta bröden, vira ett smörpapper runt rullen och dela rullen i två delar med en kniv.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Det heter inte Lumpe utan LOMPE.

Gunilla

2019-07-07

Hej Gunilla! Det verkar som man kan säga båda men läs gärna detta reportage från tidninge Buffé. http://www.e-magin.se/paper/r5614d5h/paper/1#/paper/r5614d5h/8 sidan 9. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-07-09

Hej ! Det här är ett väldigt gott tunt bröd . Degen är lätt att baka ut . Förslaget på fyllning tycker jag passar även med rester av stekt kyckling eller till exempel rester av stek , fläsk eller nötkött . M.v.h. Kristina

Kristina

2016-12-25

Näringsvärde per portion

Energi1387 KJ / 332 kCal
Fett16 g
Salt0.79 g
Kolhydrater23 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Tunnbrödsrulle med skärgårdsröra
Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig laxdipp med färskost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabburgare och grovt potatismos i tunnbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sotad skrei med ljummen sallad
Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödsrullar med kryddigt hack
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga