Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt

2
0
Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt

Spännande och lite annorlunda variant på tunnbrödrulle där du fyller nygräddade pitabröd med läckra ingredienser som vitlöksdoftande kikärtskräm, gurkyoghurt med riven pepparrot, tomater, romansallad och hjortskav. En god och nyttig rätt som håller dig mätt länge!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014

Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner
6 pitabröd

Kikärtskräm

400 g kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta
1/2 ask persilja (à 20 g)
1 krm spiskummin
2 msk vatten
1 citron
salt

Gurkyoghurt

1/2 gurka
2 msk riven pepparrot
2 dl matyoghurt
salt och peppar

Skav

1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka timjan
2 pkt kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
1 krm spiskummin
1/2 tsk sambal oelek

Grönsaker

2 tomater
1 romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2879 KJ / 689 kCal
Fett 13.4 g
Kolhydrater 87.3 g
Protein 47.1 g
Läs mer om näringsvärden