Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Luftiga semlor med salt fyllning

Ett finurligt recept på charmerande små salta semlor att servera på buffé, till plockmat eller som tillbehör till maten vid fest. De stiliga små semlorna fyller du med bland annat grädde, kaviar och rödlök. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet och ta kastrullen åt sidan. Vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens kanter. Rör i äggen, ett i taget. Klicka ut runda bollar på bakpappersklädd plåt. Grädda i 225°C, ca 15 min. Låt bollarna kallna på galler.
  2. Fyllning: Vispa grädden till fast skum. Smaksätt med kaviar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda löken med kaviargrädden.
  3. Skär av ett lock på varje boll och klicka eller spritsa i fyllningen.
  4. Garnering: Lägg på locket igen och stick en liten dillkvist i varje boll.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 3 dl vatten
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 3/4 dl kaviar
  • 1 liten rödlök
Garnering
  • dillkvistar
Lägg till i inköpslistan