Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör

0
0
Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör

Luffarstek US Beef Top Blade är ett ovanligt mört grillkött. Ett häftigt aromsmör med parmesan och sardell matchar den smakrika luffarsteken. Ät det saftiga köttet runt mittsenan tillsammans med ungsrostad butternutpumpa och färskpotatis kryddad med färsk rosmarin och vitlök.

Skriv ut
Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör

Ingredienser

4 portioner
600 g
US Beef luffarstek (Top Blade)

Rostad färskpotatis och pumpa

1
liten butternutpumpa
600 g
små färskpotatisar
5
vitlöksklyftor
5
kvistar färsk rosmarin
3 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar

Parmesan- och sardellsmör

1 dl
riven, färsk parmesanost
1/2
ask sardeller (à 50 g)
100 g
smör
2 msk
strimlad bladpersilja
-
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2850 KJ / 681 kCal
Fett 45.4 g
Kolhydrater 27 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept