Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör

Luffarstek US Beef Top Blade är ett ovanligt mört grillkött. Ett häftigt aromsmör med parmesan och sardell matchar den smakrika luffarsteken. Ät det saftiga köttet runt mittsenan tillsammans med ungsrostad butternutpumpa och färskpotatis kryddad med färsk rosmarin och vitlök.

Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör

Ingredienser

4 portioner
600 g  US Beef luffarstek (Top Blade)

Rostad färskpotatis och pumpa

1   liten butternutpumpa
600 g  små färskpotatisar
5   vitlöksklyftor
5   kvistar färsk rosmarin
3 msk  olivolja
salt och svartpeppar

Parmesan- och sardellsmör

1 dl  riven, färsk parmesan
1/2   ask sardeller (à 50 g)
100 g  smör
2 msk  strimlad bladpersilja
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2850 KJ / 681 kCal
Fett45.4 g
Kolhydrater27 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatissallad med sardeller
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsa verde med rotfrukter och lamm
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
US Spare Ribs
Betyg 1.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillbröd
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga