Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör

Luffarstek US Beef Top Blade är ett ovanligt mört grillkött. Ett häftigt aromsmör med parmesan och sardell matchar den smakrika luffarsteken. Ät det saftiga köttet runt mittsenan tillsammans med ungsrostad butternutpumpa och färskpotatis kryddad med färsk rosmarin och vitlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Rostad färskpotatis och pumpa: Skär bort ändarna på pumpan, dela den och ta ur kärnorna. Skär pumpan ungefär i lika stora bitar som potatisen. Borsta och skölj potatisen. Krossa vitlöken med skalet på.
  3. Blanda pumpa, potatis, vitlök och rosmarin med olivoljan i en bunke. Krydda med salt och peppar. Häll potatisblandningen på den förvärmda plåten. Rosta mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Vänd på grönsakerna ett par gånger under stekningen.
  4. Parmesan- och sardellsmör: Rör ihop parmesan, grovhackade sardeller, smör och bladpersilja. Smaksätt med peppar.
  5. Gör en rulle av smöret eller lägg upp det i en skål.
  6. Luffarstek: Grilla luffarsteken ca 2 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
  7. Servera luffarsteken med den rostade pumpan och färskpotatisen tillsammans med parmesan- och sardellsmöret.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g US Beef luffarstek (Top Blade)
Rostad färskpotatis och pumpa
  • 1 liten butternutpumpa
  • 600 g små färskpotatisar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 5 kvistar färsk rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Parmesan- och sardellsmör
  • 1 dl riven, färsk parmesanost
  • 1/2 ask sardeller (à 50 g)
  • 100 g smör
  • 2 msk strimlad bladpersilja
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2850 kJ / 681 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer