Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör

0
0
Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör

Luffarstek US Beef Top Blade är ett ovanligt mört grillkött. Ett häftigt aromsmör med parmesan och sardell matchar den smakrika luffarsteken. Ät det saftiga köttet runt mittsenan tillsammans med ungsrostad butternutpumpa och färskpotatis kryddad med färsk rosmarin och vitlök.

Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör

Ingredienser

4 portioner
600 g US Beef luffarstek (Top Blade)

Rostad färskpotatis och pumpa

1 liten butternutpumpa
600 g små färskpotatisar
5 vitlöksklyftor
5 kvistar färsk rosmarin
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

Parmesan- och sardellsmör

1 dl riven, färsk parmesan
1/2 ask sardeller (à 50 g)
100 g smör
2 msk strimlad bladpersilja
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2850 KJ / 681 kCal
Fett 454 g
Kolhydrater 270 g
Protein 400 g
Läs mer om näringsvärden