Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör
Luffarstek US Beef Top Blade är ett ovanligt mört grillkött. Ett häftigt aromsmör med parmesan och sardell matchar den smakrika luffarsteken. Ät det saftiga köttet runt mittsenan tillsammans med ungsrostad butternutpumpa och färskpotatis kryddad med färsk rosmarin och vitlök.
Ingredienser
4 portioner
600 g US Beef luffarstek (Top Blade)
Rostad färskpotatis och pumpa
1 liten butternutpumpa
600 g små färskpotatisar
5 vitlöksklyftor
5 kvistar färsk rosmarin
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
Parmesan- och sardellsmör
1 dl riven, färsk parmesan
1/2 ask sardeller (à 50 g)
100 g smör
2 msk strimlad bladpersilja
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2850 KJ / 681 kCal
Fett45.4 g
Kolhydrater27 g
Protein40 g
Kommentarer