Lucias favoritsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lucias favoritsoppa

Lucias favoritsoppa är en mättande och smarrig slät soppa med basen i tomat och potatis och med härlig smak av basilika. Soppan får en lyxig känsla då den gratineras med mozzarellaost. Servera med frasigt ciabattabröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i bitar.
  2. Fräs de båda löksorterna och potatisen i oljan i en gryta, stor nog för soppkok. Häll över buljongen och tillsätt tomatkross och -puré. Låt soppan koka under lock ca 15 min.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Mixa soppan slät med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med socker, salt och peppar.
  5. Strimla basilikan och rör ner hälften av den i soppan.
  6. Häll upp soppan i 4 ugnssäkra portionsskålar (för 4 port) ställda på en plåt. Skär osten i skivor och lägg dem ovanpå soppan. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min tills osten smält och börjar få färg.
  7. Garnera mer de sparade basilikabladen. Servera soppan på undertallrik med ciabattabröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 potatisar
  • 1 msk olja
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 kruka basilika
  • 250 g mozzarellaost
  • ciabattabröd till servering
Lägg till i inköpslistan