Lövbiff teriyaki med snabbkimchi

Lövbiff teriyaki med snabbkimchi är en orientalisk rätt med spännande heta smaker som sambal oelek, riven färsk ingefära och honung. Den saftiga lövbiffen steks i olja i en het panna tills den fått en härlig gyllenbrun färg där såsen hälls över mot slutet. Servera med ris och kimchi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015

Ingredienser
4 portioner
Snabbkimchi
125 g rädisor
250 g pak choi
1/2 tsk salt
1 lime
2 tsk sambal oelek
4 port ris
Teriyaki
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
1 dl japansk soja
1 dl vatten
1/2 dl honung
2 tsk majsstärkelse
1 msk sesamfrön
Kött
ca 500 g lövbiff
2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 544 kCal
Fett10 g
Salt6.38 g
Kolhydrater72 g
Protein39 g
Kommentarer
10 stKimchin är såå god! Lagar den till många andra asiatiska rätter.
Emilié
La till lite tomat puré och oyster sås i kimchin, ska prova med gochujang nästa gång för en extra kick. Riktigt god och enkel att göra, man blir mätt även om man plockar bort riset.
Jenny
Supergott. Nästa gång dubblar jag teriyakisåsen
Ann-charlotte