Lövbiff teriyaki med snabbkimchi
Lövbiff teriyaki med snabbkimchi är en orientalisk rätt med spännande heta smaker som sambal oelek, riven färsk ingefära och honung. Den saftiga lövbiffen steks i olja i en het panna tills den fått en härlig gyllenbrun färg där såsen hälls över mot slutet. Servera med ris och kimchi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
4 portioner
Snabbkimchi
125 g rädisor
250 g pak choi
1/2 tsk salt
1 lime
2 tsk sambal oelek
4 port ris
Teriyaki
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
1 dl japansk soja
1 dl vatten
1/2 dl honung
2 tsk majsstärkelse
1 msk sesamfrön
Kött
ca 500 g lövbiff
2 msk olja
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna snabbkimchin med lite fisksås om du har det hemma.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 544 kCal
Fett10 g
Salt6.38 g
Kolhydrater72 g
Protein39 g
Kommentarer
La till lite tomat puré och oyster sås i kimchin, ska prova med gochujang nästa gång för en extra kick. Riktigt god och enkel att göra, man blir mätt även om man plockar bort riset.
Jenny
2024-06-03Supergott. Nästa gång dubblar jag teriyakisåsen
Ann-charlotte
2022-03-20Med den här rätten som utgångspunkt gjorde jag en skåprensning. Bytte ris mot svenska kvarngryn. Rädisor blev sockerärtor. Pakchoi blev vitkål, lime blev citron och samtal blev några droppar sriracha chili sauce. Funkade lika bra som orginalrecptet som jag gjort flera gånger
Lise-lott
2022-02-13