Lövbiff teriyaki med snabbkimchi
Lövbiff teriyaki med snabbkimchi är en orientalisk rätt med spännande heta smaker som sambal oelek, riven färsk ingefära och honung. Den saftiga lövbiffen steks i olja i en het panna tills den fått en härlig gyllenbrun färg där såsen hälls över mot slutet. Servera med ris och kimchi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
4 portioner
Snabbkimchi
125 g rädisor
250 g pak choi
1/2 tsk salt
1 lime
2 tsk sambal oelek
4 port ris
Teriyaki
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
1 dl japansk soja
1 dl vatten
1/2 dl honung
2 tsk majsstärkelse
1 msk sesamfrön
Kött
ca 500 g lövbiff
2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 544 kCal
Fett10 g
Salt6.38 g
Kolhydrater72 g
Protein39 g
Kommentarer
Kimchin är såå god! Lagar den till många andra asiatiska rätter.
Emilié
2024-09-24La till lite tomat puré och oyster sås i kimchin, ska prova med gochujang nästa gång för en extra kick. Riktigt god och enkel att göra, man blir mätt även om man plockar bort riset.
Jenny
2024-06-03Supergott. Nästa gång dubblar jag teriyakisåsen
Ann-charlotte
2022-03-20