Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lövbiff teriyaki med snabbkimchi

Lövbiff teriyaki med snabbkimchi är en orientalisk rätt med spännande heta smaker som sambal oelek, riven färsk ingefära och honung. Den saftiga lövbiffen steks i olja i en het panna tills den fått en härlig gyllenbrun färg där såsen hälls över mot slutet. Servera med ris och kimchi.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kimchi: Ansa och skiva rädisorna. Strimla pak choi och blanda med rädisorna i en skål. Knåda in salt, pressad lime och sambal oelek, gärna med händerna.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Teriyaki: Skala och riv vitlöken och ingefäran. Blanda alla ingredienser i en lite större kastrull (så att köttet får plats när det är stekt). Koka såsen ett par minuter under omrörning.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme.
  5. Kött: Strimla lövbiffen i ca 2 centimeter breda remsor.
  6. Stek köttet i omgångar i oljan i en riktigt het stekpanna tills det fått fin färg. Lyft över i teriyakikastrullen.
  7. Servera lövbiffen med sesamfrö, ris och kimchi.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaksätt gärna snabbkimchin med lite fisksås om du har det hemma.

Ingredienser

Portioner: 4
Snabbkimchi
  • 125 g rädisor
  • 250 g pak choi
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lime
  • 2 tsk sambal oelek
  • 4 port ris
Teriyaki
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl honung
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk sesamfrön
Kött
  • ca 500 g lövbiff
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2300 kJ / 544 kCal