Lottas kantarellsoppa med knapriga oststänger

Betyg 4.4 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Lottas kantarellsoppa med knapriga oststänger

Slät och gräddig kantarellsoppa som blir lika god på kantareller eller trattkantareller. Servera i små glas eller koppar som aptitretare, som värmande förrätt eller som huvudrätt med härligt knapriga oststänger med Västerbottensost. Perfekt både för höstmiddag och festmat!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

En skål soppa toppad med persilja och oststänger som ligger på kanten.

Ingredienser

4 förrättsportioner

Soppa

8 dl färska kantareller (ca 300 g)
2 schalottenlökar
2 msk smör
4 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 dl vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad persilja
salt
peppar

Oststänger

1 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
75 g rumstempererat smör
100 g smakrik ost (t ex Västerbottensost)
1 ägg

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • ...förrutom osten i oststängerna kom jag på!

    David

  • God, men nog snarare 2 portioner om man äter den som huvudrätt. Oststängerna var jättegoda och gick att göra utan problem. Matfettet i degen är tillräckligt som vätska. Jag gjorde allt veganskt!

    David

  • Nu kan jag tänka mig att äta soppa helst tiden. Å mätt vart jag länge mkt länge.

    Åza

  • Om "Lotta" eller ICAs provkök provlagat detta recept måste de ha märkt att receptet för degen till oststängerna inte fungerar eftersom receptet saknar vätska; vatten behöver tillsättas receptet eftersom degen inte går ihop annars. Hmm...

    Vilhelm

  • Håller soppan den i kylen 2 dygn?

    Elisabet

    Hej Elisabet! Den håller absolut i 2 dagar. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Kan soppan frysas in?

    Elisabet

    Hej Elisabet! Det går utmärkt att frysa soppan. Den kan behövas mixa en gång till när den värms efter att den varit fryst. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Gott och enkelt recept på soppa! Skippade stängerna och gjorde en Västerbottenost-toast. Jag adderade lite vitt vin till svampen och löken och lät det reducera, efter att ha först stekt de. Bytte kycklingbuljong till umamibuljong, så soppan blev helt vegetarisk. Skippade citronsaft och saltet, då den hade mycket sälta i sig ändå.

    Lina

  • Jätte god. Mixade bara hälften av kantarellerna.

    Gunvor

  • perfekt recept verkligen!

    Onerva

  • Jättegod! Jag mixade soppan med hälften av kantarallerna, resterande toppade jag med.

    Linnea

Näringsvärde per förrättsportion

Energi3106 KJ / 741 kCal
Fett63 g
Salt54 g
Kolhydrater28 g
Protein15 g

Testa liknande recept

  • Grillade parmesanbröd
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Victorias dinkelbaguetter
    Betyg 4.2 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dinkelscones
    Betyg 4.1 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarellpaj med bacon och rucola
    Betyg 4.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dinkel- och rågknäcke med frön
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizzadeg romana
    Betyg 4.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad