Lottas kantarellsoppa med knapriga oststänger

Slät och gräddig kantarellsoppa som blir lika god på kantareller eller trattkantareller. Servera i små glas eller koppar som aptitretare, som värmande förrätt eller som huvudrätt med härligt knapriga oststänger med Västerbottensost. Perfekt både för höstmiddag och festmat!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Ingredienser
4 förrättsportioner
Soppa
8 dl färska kantareller (ca 300 g)
2 schalottenlökar
2 msk smör
4 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 dl vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad persilja
salt
peppar
Oststänger
1 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
75 g rumstempererat smör
100 g smakrik ost (t ex Västerbottensost)
1 ägg
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Energi3106 KJ / 741 kCal
Fett63 g
Salt54 g
Kolhydrater28 g
Protein15 g
Kommentarer
17 stNu kan jag tänka mig att äta soppa helst tiden. Å mätt vart jag länge mkt länge.
Åza
Om "Lotta" eller ICAs provkök provlagat detta recept måste de ha märkt att receptet för degen till oststängerna inte fungerar eftersom receptet saknar vätska; vatten behöver tillsättas receptet eftersom degen inte går ihop annars. Hmm...
Vilhelm
Håller soppan den i kylen 2 dygn?
Elisabet
Hej Elisabet! Den håller absolut i 2 dagar. Hälsningar Niclas
ICA-köket