Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Löksoppgryta från öst

Trevlig och färgglad soppgryta med pärllök, honung och rödbetor. Löksoppgrytan serverar du med en klick uppfriskande matlagningsyoghurt och garnerar med en kvist timjan. Smaklig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala pärllöken. Skala och skär morötterna i ca 1 centimeter tjocka skivor. Skala och skär rödbetorna i tunna klyftor eller mindre bitar.
  2. Lägg lök, morötter och rödbetor i en gryta. Häll över grönsaksbuljongen. Tillsätt vinäger, honung och kummin.
  3. Låt koka under lock ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera löksoppgrytan med en klick matlagningsyoghurt eventuellt garnerad med en timjankvist.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på grönsaksbuljongen.
I övrigt är löksoppan fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pärllök
  • 2 morötter
  • 500 g färska rödbetor
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Till servering
  • matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 680 kJ / 160 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden