Löksoppgryta från öst
![Löksoppgryta från öst](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_53491/cf_259/ica_recept.jpg)
Trevlig och färgglad soppgryta med pärllök, honung och rödbetor. Löksoppgrytan serverar du med en klick uppfriskande matlagningsyoghurt och garnerar med en kvist timjan. Smaklig måltid!
![Löksoppgryta från öst](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_53491/cf_259/ica_recept.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g pärllök
2 morötter
500 g färska rödbetor
7 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 msk balsamvinäger
2 msk flytande honung
1 msk kummin
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
Till servering
matlagningsyoghurt
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på grönsaksbuljongen.
I övrigt är löksoppan fri från gluten och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi680 KJ / 160 kCal
Fett2.5 g
Kommentarer