Löksoppa med kantarelltoast

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Löksoppa med kantarelltoast

En klassiker med en modern känsla finner du i denna löksoppa med kantarelltoast. Låt löksoppan koka medan du smörsteker svampen och blandar med rucola. Servera sedan soppan med riven ost och rostat bröd toppat med den smakrika svampen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Löksoppa med kantarelltoast

Ingredienser

4 portioner

Löksoppa

ca 800 g gul lök
2 msk smör
1 tsk socker
1 liter vatten
2 msk konc grönsaksfond eller kycklingfond
2 tsk timjan
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
riven lagrad ost

Kantarelltoast

300 g grovhackade trattkantareller eller annan svamp
1 msk smör
4/5 tsk salt
1 krm peppar
1/2 påse rucola (grovhackad)
4 skivor rostat bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Den gula lökens mängd ändras inte utifrån antal portioner.

Elisabet

2023-04-20

Hej Elisabet! Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Det var en bugg på sidan men nu ska även lökmängden ändras om du ändrar antalet portioner. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-04-20

Testa liknande recept

Svamprisotto med Västerbottensost
Betyg 2.9 av 5.
60 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampmacka med grönkål och manchego
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jämtpizza med svamp
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga