Löksoppa med kantarelltoast
En klassiker med en modern känsla finner du i denna löksoppa med kantarelltoast. Låt löksoppan koka medan du smörsteker svampen och blandar med rucola. Servera sedan soppan med riven ost och rostat bröd toppat med den smakrika svampen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
4 portioner
Löksoppa
ca 800 g gul lök
2 msk smör
1 tsk socker
1 liter vatten
2 msk konc grönsaksfond eller kycklingfond
2 tsk timjan
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
riven lagrad ost
Kantarelltoast
300 g grovhackade trattkantareller eller annan svamp
1 msk smör
4/5 tsk salt
1 krm peppar
1/2 påse rucola (grovhackad)
4 skivor rostat bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Den gula lökens mängd ändras inte utifrån antal portioner.
Elisabet
2023-04-20Hej Elisabet! Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Det var en bugg på sidan men nu ska även lökmängden ändras om du ändrar antalet portioner. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-20