Löksoppa med kantarelltoast

3
0
Löksoppa med kantarelltoast

En klassiker med en modern känsla finner du i denna löksoppa med kantarelltoast. Låt löksoppan koka medan du smörsteker svampen och blandar med rucola. Servera sedan soppan med riven ost och rostat bröd toppat med den smakrika svampen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Löksoppa med kantarelltoast

Ingredienser

4 portioner

Löksoppa

800 g gul lök
2 msk smör
1 tsk socker
1 liter vatten
2 msk konc grönsaksfond eller kycklingfond
2 tsk timjan
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
riven lagrad ost

Kantarelltoast

300 g grovhackade trattkantareller eller annan svamp
1 msk smör
4/5 tsk salt
1 krm peppar
1/2 påse rucola (grovhackad)
4 skivor rostat bröd

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i fonden och brödet. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i fonden och brödet, välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer