Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Klassisk löksoppa

Den här löksoppan är en riktig vinterklassiker som är väldigt lyxig samtidigt som den passar fint i lågbudgettider. Kan enkelt ges guldkant med en skvätt vitt vin och lite finare löksorter som till exempel schallotten- eller silverlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera och skiva löken. Fräs all lök tillsammans med sockret i olja i en stor kastrull ca 15 minuter. Löken ska inte få någon färg.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera och garnera ev med timjan.

För alla

Fri från: gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i grönsaksfonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 gula lökar
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 1/2 tsk torkad mejram
  • 1/2 dl konc grönsaksfond
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 1/4 l vatten
  • ev färsk timjan till garnering
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?