Klassisk löksoppa
Den här löksoppan är en riktig vinterklassiker som är väldigt lyxig samtidigt som den passar fint i lågbudgettider. Kan enkelt ges guldkant med en skvätt vitt vin och lite finare löksorter som till exempel schallotten- eller silverlök.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
4 portioner
7 gula lökar (ca 900 g)
1 tsk strösocker
3 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
1 1/2 tsk torkad mejram
1 dl konc grönsaksfond
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
12 dl vatten
salt
peppar
Till servering
färsk timjan till garnering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Bröd ingår ej i näringsberäknngen.
Energi885 KJ / 212 kCal
Fett11 g
Salt3.6 g
Kolhydrater20 g
Protein4 g
Kommentarer
Hade i ca 2dl vitt matlagningsvin och nästan en hel flaska fond. Rosmarin och oregano istället för timjan. Några små kvartade delikatesspotatisar också. Luktar som en spritfabrik men gott va det! Fick puttra nästan dubbla tiden för jag hade lite grövre lökstrinlor.
Malin
2024-10-29Den blev inte god, för mycket lök och för stor mängd. Rätt smaklös soppa som inte mättar
Marianne
2024-10-25Rätt så smaklöst recept, tillsatte mer fond men var ändå rätt tråkig. Gott men inget speciellt. Blir väldigt mycket soppa, mer än 4 portioner.
Sarah
2024-09-24