Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Löksill

(19)
1-4 TIM | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Klassiskt och smakfullt sillrecept med smaker av lagerblad, kryddpeppar och rödlök. Sillen smakar utmärkt som förrätt på en bit kavring eller som tillbehör på julbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora eller dubbelt så många mindre salta saltsillfiléer
Ättikslag
  • 2 gula lökar
  • 1 rödlök
  • 5 msk ättika (12%)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk kryddpeppar
  • 1 lagerblad
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg sillfiléerna över natten. Ta upp och skär dem i bitar.
  2. Ättikslag: Skala och skär gul och röd lök i tunna skivor. Lägg i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna till lagen. Koka upp och låt sedan kallna.
  3. Varva sill och lök i en rymlig glasburk eller bunke. Häll över lagen, den ska täcka. Ställ kallt. Efter ett dygn är sillen klar att ätas.
  4. Till en förrättstallrik passar det att lägga upp den på en skiva smörad kavring.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer