Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lökpiccata med färsk tomatsås

Frasig lökpiccata och smakrik tomatsås med vitlök, honung och kajennpeppar. Du serverar den ostiga piccatan och den färska tomatsåsen till ris och en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken och skär bort ändarna som sparas till såsen.
  2. Skär löken i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd lökskivorna i mjölet smaksatt med saltet.
  3. Blanda samman ägg, ost och vetemjöl. Smaka av med salt och peppar. Låt stå ca 15 min.
  4. Finhacka lökändarna. Skala och finhacka vitlöken. Fräs de båda löksorterna i olivolja i en kastrull.
  5. Skölj och tärna tomaterna. Lägg tomathacket i kastrullen och tillsätt vatten, tomatpuré, honung, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 15 min. Doppa lökskivorna i ostsmeten.
  6. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När matfettet är ljusgult och slutat skumma läggs lökskivorna i och får steka på medelvärme tills de fått fin färg, ca 3 min/sida. Servera den nystekta lökpiccatan med tomatsåsen, ris och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora gula lökar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till stekning
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
Sås
  • lökhack
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 6 tomater
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk honung
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden