Apelsinmarinerade laxkotletter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Apelsinmarinerade laxkotletter

Laxkotletter som marinerats i apelsinmarinad är ett överraskande recept på lax som med sin friska smak är en given vinnare. Laxkotletterna med sin smak av apelsin serverar du sedan med en kall sås på bland annat yoghurt, honung och apelsinskal. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg laxkotletterna i dubbla plastpåsar.
  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Spara 1/2 msk rivet skal (för 4 port) till såsen.
  3. Blanda apelsinsaft och -skal med olja, soja, ingefära och peppar. Häll marinaden i plastpåsen. Vänd runt påsen så att marinaden täcker all lax och låt marinera i kylskåpet ca 2 tim.
  4. Ta upp och torka av laxkotletterna något med dubbelvikt hushållspapper. Grilla kotletterna på utegrill eller i grillpanna ca 4 min per sida. Krydda med salt.
  5. Sås: Smaksätt matyoghurten med gräslök, apelsinskal, honung, salt och peppar.
  6. Servera de nygrillade laxkotletterna med såsen, kokt potatis och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxkotletter
  • 1 apelsin
  • 3 msk olja
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 msk rivet apelsinskal
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan