Lökpaj

Lökpaj är en smakrik vegetarisk paj. Pajskalet smaksätts med timjan, vitlök och tomatpuré. Pajen fylls med både gul och röd lök, ägg, och en smakrik ost. Tillaga den goda pajen i ugnen, pajen är god både varm och ljummen.

Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1483 KJ / 354 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
16 stJättegod! Botten går lätt att kavla.
Tuija-liisa
Suverän vegetarisk paj.
Elin
Har ni testat att frysa den? Blir den vattnig?
Katarina
Hej Katarina! Vi har inte testat att frysa just den här pajen. Det går att frysa den men den kan bli lite vattnig. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Väldigt god! Degen gick lätt att kavla och få tunn, blev inte så ”stabbig ” som i vissa pajer.
Margareta
Jättegod!
Paulin
Supergod, speciellt tillsammans med rabarberchutney. Gjorde iofs egen glutenfri botten utan vitlök i. Tyckte löken blev för slafsig i matberedare så kommer skiva för hand nästa gång. Men som sagt en riktigt god paj.
Helen
Hej Helen! Tack för din kommentar om att skiva lök i matberedare, vi har nu justerat i receptet. Kul ändå att du tyckte om pajen och gärna gör den igen. Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket
Vitlöksklyftor i pajdegen? Hur då?
Annie
Hej Annie! Ja det kan man undra, nu är receptet uppdaterat och då finns även förklarat hur vitlöken ska tillsättas i degen. Tack för din kommentar. Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket
Det blev bra med en form på 28 cm i diameter för 6 portioner.
Sam
Har gjort efter receptet flera gånger, mycket gott! Men kom på att det blir mera stuns och man lägger i en burk med ansjovisar! Göran
Göran ragnar
Hur stor form ska man ha för 6 portioner?
Victoria