Pastejer med soltorkade tomater

110
4
Pastejer med soltorkade tomater

Charmerande små pastejer med soltorkade tomater, rucolasallad, crème fraiche och riven lagrad ost. En storfavorit på buffébordet, eller en liten aptitretare innan middagen. Överraskande goda.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Pastejer med soltorkade tomater

Ingredienser

16 stycken
1 kyld rektangulär smördeg (à 275 g)
äggvita

Fyllning

4 dl rucolasallad (4 dl = ca 75 g)
10 soltorkade tomater i olja
basilikablad
4 äggulor
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven lagrad ost gärna grevé eller västerbotten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

110

Kommentarer

Lars

2007-02-15

Detta recept gör vi ofta och gärna. Man kan även frysa in dessa och värma i ugnen, perfekt till det stora kalaset. Det går lika bra med färsk persilja istället för rucollasallad.

Anders

2005-03-14

Detta var den bästa "lilla" förrätten vi någonsin lagat. Var mkt uppskattat bland gästerna. Vi gjorde pastejerna i bullformar. Nästa gång skall vi prova att göra en större laddning i en liten pajform. PROVA!

Gunilla

2005-02-01

Basilika nämns i arbetsordningen men finns inte med bland ingredienserna!?