Pastejer med soltorkade tomater
Charmerande små pastejer med soltorkade tomater, rucolasallad, crème fraiche och riven lagrad ost. En storfavorit på buffébordet, eller en liten aptitretare innan middagen. Överraskande goda.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Ingredienser
16 st
1 kyld rektangulär smördeg (à 275 g)
äggvita
Fyllning
4 dl rucolasallad (4 dl = ca 75 g)
10 soltorkade tomater i olja
basilikablad
4 äggulor
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven lagrad ost gärna grevé eller västerbotten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta recept gör vi ofta och gärna. Man kan även frysa in dessa och värma i ugnen, perfekt till det stora kalaset. Det går lika bra med färsk persilja istället för rucollasallad.
Lars
2007-02-15Detta var den bästa "lilla" förrätten vi någonsin lagat. Var mkt uppskattat bland gästerna. Vi gjorde pastejerna i bullformar. Nästa gång skall vi prova att göra en större laddning i en liten pajform. PROVA!
Anders
2005-03-14Basilika nämns i arbetsordningen men finns inte med bland ingredienserna!?
Gunilla
2005-02-01