Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pastejer med soltorkade tomater

Charmerande små pastejer med soltorkade tomater, rucolasallad, crème fraiche och riven lagrad ost. En storfavorit på buffébordet, eller en liten aptitretare innan middagen. Överraskande goda.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kavla ut smördegsplattan något större. Skär eller sporra ut 16 kvadrater (ca 8x8cm, för 16 st).
  3. Lägg degkvadraterna i små aluminiumfolieformar. Pensla med uppvispad äggvita. Fördela salladen i skalen.
  4. Strimla de soltorkade tomaterna och fördela dem på salladen. Tillsätt basilikabladen.
  5. Vispa samman äggulor, crème friache, ost och kryddor och häll detta över.
  6. Gratinera i ugnens mitt i 12-14 minuter tills pastejkanterna fått fin färg och fyllningen stannat och blivit gyllene.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 16 stycken
  • 1 kyld rektangulär smördeg (à 275 g)
  • äggvita
Fyllning
  • 4 dl ruccolasallad (4 dl = ca 75 g)
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • basilikablad
  • 4 äggulor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost gärna grevé eller västerbotten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer