Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lökfyllda kycklingklubbor

Dessa kycklingklubbor fyller du med en mumsig röra av olika löksorter blandat med kvarg före de tillagas i ugn penslade med olja, soja och kryddor. Bjud på aromatiska lökfyllda kycklingklubbor med god sky, pasta och sockerärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Tina kycklingklubborna om djupfrysta används. Skölj och strimla salladslöken. Skala och finhacka röd- och vitlök.
  3. Blanda de olika löksorterna med kvargen. Fyll kycklingklubborna under skinnet med lökröran. Lägg klubborna i en ugnsäker form. Blanda oljan med soja och kryddor. Pensla klubborna med blandningen.
  4. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min. Kontrollera att kycklingen är färdig dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Servera de lökfyllda kycklingklubborna med skyn, pasta och sockerärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 salladslökar
  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl kvarg
  • 2 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Till servering
  • pasta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden