Karibisk kyckling med sötpotatis

45
9
Karibisk kyckling med sötpotatis

Kycklingklubbor är suverän allt-i-ett-mat till vardag och fest. Här är en kryddig variant med fruktiga toner à la Karibien med förenklad jerkkrydda, sötpotatis och en fräsch sås på fryst mango, ingefära, sambal oelek och lime.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Karibisk kyckling med sötpotatis

Ingredienser

4 portioner
1 msk torkad oregano
1 tsk kanel
1 krm kajennpeppar
1 1/2 msk socker
1 1/2 msk vitvinsvinäger
4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 rödlök
500 g sötpotatis
500 g potatis
2 lime
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Mangosås

250 g fryst, tinad mango
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Massera in ett gott örtsmör eller peta in vitlöksskivor under kycklingskinnet och pensla ovansidan med sesamolja, färskriven ingefära och hoisinsås nästa gång. Byt grönsaker och tillbehör efter säsong och smakinriktning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Kristina

2022-01-05

Härliga smaker, lättlagat och gott. Starkt på ett bra sätt.

Carlos

2021-11-23

SUUUUPERGOTT! Bra dombo med mangosås och kryddor! Rekomendera vi lagar den igen!!!

Felicia

2021-03-26

Som tonåring brukade min styvmor laga detta recept!! Helt magiskt goda smaker. Kanske något till påsk med alla fina färger?