Lökdolmar

4
0
Lökdolmar

Varför inte testa ett recept på lökdolmar - ett spännande alternativ till de mer omtalade kåldolmarna! Du gör dolmarna av bland annat färs, lök och härliga kryddor. Servera med exempelvis potatis och rårörda lingon!

Lökdolmar

Ingredienser

4 portioner
3 stora gula lökar
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
2 tsk hackad, färsk eller torkad timjan
2 tsk hackad, färsk eller torkad mejram
3 dl oxbuljong (vatten och oxfond)
3 msk flytande honung
1 1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 1/2 msk japansk soja
collorit, sockerkulört (för att ge färg till såsen)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och sockerkulören. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: servera med laktosfri puré.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri puré.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2550 KJ / 611 kCal
Fett 25.2 g
Kolhydrater 58.5 g
Protein 35.7 g
Läs mer om näringsvärden