Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lök- och senapskompott

Aromatiskt tillbehör idealiskt att servera till gravad lax. Kompotten består av lökskivor frästa med senapskorn, vinäger, socker och dill som blandas ihop med kokt potatis. Smarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Skala och skiva löken tunt.
  2. Fräs lök och senapsfrö i olja på låg värme i ca 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Strö över sockret och låt det smälta med löken. Häll på vinäger och låt koka tills 1/3 av vätskan återstår. Grovhacka och blanda ner dillen.
  4. Smaka av med salt och peppar. Dela potatisen och blanda med lökkompotten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera till gravad lax och citronklyftor. Jordgubbar och glass passar perfekt som dessert.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk potatis
  • 2 gula lökar
  • 2 msk mild olivolja
  • 1 msk senapsfrö
  • 2 msk socker
  • 1 dl vit balsamvinäger eller vanlig vitvinsvinäger
  • 1 kruka dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 888 kJ / 213 kCal