Inkokt lax med mandelstekt sparris och dillmajonnäs
Det ska var ordentligt vinägertryck i lagen till inkokt lax! Att koka in laxen i mindre bitar är både snabbare och blir snyggare. Den inkokta laxen blir till en somrig bjudrätt tillsammans med mandelstekt sparris och en läckert grön dillmajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
4 portioner
Lax
500 g skinnfri laxfilé i bit
1 msk salt
1/2 gul lök
1/2 morot
1/2 fänkål
Lag
1 l vatten
3/4 dl rödvinsvinäger
2 hela kryddnejlikor
1 lagerblad
4 dillstjälkar
Dillmajonnäs
2 dl neutral rapsolja
1 kruka dill
1/2 tsk salt
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk finrivet citronskal
salt och peppar
Mandelstekt sparris
250 g grön sparris
1 msk olivolja
1/2 dl skalad, rostad och grovhackad sötmandel
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj färdig äggfri majonnäs och smaksätt den med dill.
Gör så här
Tips
Laxen håller sig i lagen minst en vecka, så länge du inte är där och petar med fingrarna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3511 KJ / 840 kCal
Fett76 g
Salt7.12 g
Kolhydrater7 g
Protein31 g
Kommentarer
Enkelt och jättegott!
Christina
2024-02-18Jättebra sätt att döda fina råvaror och mycket tid
Mats
2019-04-19Jag hade även i lite ättikssprit och strösocker för smakens skull.
Jonas
2017-12-24