Inkokt lax med mandelstekt sparris och dillmajonnäs

6
2
Inkokt lax med mandelstekt sparris och dillmajonnäs

Det ska var ordentligt vinägertryck i lagen till inkokt lax! Att koka in laxen i mindre bitar är både snabbare och blir snyggare. Den inkokta laxen blir till en somrig bjudrätt tillsammans med mandelstekt sparris och en läckert grön dillmajonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Inkokt lax med mandelstekt sparris och dillmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Lax

500 g skinnfri laxfilé i bit
1 msk salt
1/2 gul lök
1/2 morot
1/2 fänkål

Lag

1 l vatten
3/4 dl rödvinsvinäger
2 hela kryddnejlikor
1 lagerblad
4 dillstjälkar

Dillmajonnäs

2 dl neutral rapsolja
1 kruka dill
1/2 tsk salt
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk finrivet citronskal
salt och peppar

Mandelstekt sparris

250 g grön sparris
1 msk olivolja
1/2 dl skalad, rostad och grovhackad sötmandel
1 msk olivolja
1/2 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj färdig äggfri majonnäs och smaksätt den med dill.

Gör så här

Tips

Laxen håller sig i lagen minst en vecka, så länge du inte är där och petar med fingrarna.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Mats

2019-04-19

Jättebra sätt att döda fina råvaror och mycket tid

Jonas

2017-12-24

Jag hade även i lite ättikssprit och strösocker för smakens skull.

Näringsvärde per portion

Energi 3511 KJ / 840 kCal
Fett 76 g
Salt 7.12 g
Kolhydrater 7 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden