Inkokt lax med mandelstekt sparris och dillmajonnäs

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
3
Inkokt lax med mandelstekt sparris och dillmajonnäs

Det ska var ordentligt vinägertryck i lagen till inkokt lax! Att koka in laxen i mindre bitar är både snabbare och blir snyggare. Den inkokta laxen blir till en somrig bjudrätt tillsammans med mandelstekt sparris och en läckert grön dillmajonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Inkokt lax med mandelstekt sparris och dillmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Lax

500 g skinnfri laxfilé i bit
1 msk salt
1/2 gul lök
1/2 morot
1/2 fänkål

Lag

1 l vatten
3/4 dl rödvinsvinäger
2 hela kryddnejlikor
1 lagerblad
4 dillstjälkar

Dillmajonnäs

2 dl neutral rapsolja
1 kruka dill
1/2 tsk salt
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk finrivet citronskal
salt
peppar

Mandelstekt sparris

250 g grön sparris
1 msk olivolja
1/2 dl skalad, rostad och grovhackad sötmandel
1 msk olivolja
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och jättegott!

Christina

2024-02-18

Jättebra sätt att döda fina råvaror och mycket tid

Mats

2019-04-19

Jag hade även i lite ättikssprit och strösocker för smakens skull.

Jonas

2017-12-24

Näringsvärde per portion

Energi3511 KJ / 840 kCal
Fett76 g
Salt7.12 g
Kolhydrater7 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Inkokt lax med pepparrots- och gurkkräm
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med rödlök
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillkött
Betyg 4 av 5.
177 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparnötter
Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödkål
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skurna pepparkakor
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga