Potatis med het räksallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatis med het räksallad

Ugnsbakad potatis med smaskig räksallad. Schalottenlök, chili och vitlök ger räksalladen hetta och goda smaker. Fyll potatisarna med räksalladen och baka sedan i ugnen cirka 5 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vänd potatisen i olivolja, salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form och baka i ugnen tills de är mjuka, ca 35 minuter.
  3. Räksallad: Hacka räkorna grovt. Skala och finstrimla schalottenlöken. Kärna ur och hacka chilifrukten. Skala och hacka/pressa vitlöken.
  4. Blanda alla ingredienser till räksalladen.
  5. Halvera potatisarna. Gröp ur hälften av varje potatis och blanda med räksalladen. Kan förberedas hit.
  6. Sätt ugnen på 175°C. Fyll potatisarna med röran och baka i ugnen ca 5 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Recepetet passar även för 10 bufféportioner (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 små potatisar (gärna mandelpotatis)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Räksallad
  • 300 g skalade räkor (300 g skalade motsvarar ca 750 g med skal)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 chilifrukt, t ex jalapeño eller spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk tandoorikrydda
  • 1 msk senap
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan