Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frisésallad med krutonger & pocherat ägg

Frisésallad med krutonger och pocherat ägg är det perfekta receptet om du söker något tilltalande som är relativt lättlagat. Salladen får en äggbaserad dressing och på det hyvlas god parmesanost och brödkrutonger.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj salladen och låt den torka luftigt.
  2. Hetta upp vatten och en skvätt vitvinsvinäger i en låg vid kastrull (eller teflonstekpanna) och låt vattnet precis sjuda. Knäck äggen och sänk försiktigt ned dem ett och ett i vattnet. Låt dem långsamt stelna.
  3. Finhacka löken och vispa ihop detta med senap och vinäger och droppa i oljan under vispning. Krydda dressingen med salt och peppar.
  4. Fördela salladen på fyra tallrikar (för 4 port). Hyvla över ost och strö över brödtärningar. Skeda över dressingen och toppa till slut med de varma nypocherade äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 huvud frisésallad
  • lite vitvinsvinäger (till äggvattnet)
  • 4 ägg
  • 1 schalottenlök (1 schalottenlök morsvarar ca 1/2 rödlök)
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 50 g parmesanost
  • 4 dl stekta brödtärningar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?