Ljumna primörer med smulad ost och rostade nötter

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Ljumna primörer med smulad ost och rostade nötter

Sommargrönska på fat! Koka morötter och lökar, gärna hela – det blir extra effektfullt. Varva med smulad västerbottensost och rostade valnötter. Färgsätt med sockerärter och rädisor. Fantastiskt vackert och oerhört gott.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Ljumna primörer med smulad ost och rostade nötter

Ingredienser

6 portioner

Primörer

2   knippen späda morötter (à ca 400 g)
2   knippen smålök (à ca 300 g)
1   knippe rädisor (à ca 200 g)
150 g  sockerärtor eller sugar snaps

Rostade valnötter

100 g  valnötter
1/2 msk  olja
1/2 krm  salt

Dressing

färskpressad juice av 1   citron
1/2 dl  olja
1 tsk  salt
1 tsk  peppar

Till servering

200 g  lagrad ost (t ex Västerbottensost)

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1767 KJ / 422 kCal
Fett30 g
Salt0.5 g
Kolhydrater21 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Marinerade rädisor med osttimbal
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda salladsblad med ost, rädisor och valnötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Festost
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julens brysselkålsallad
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Socca – Kikärtspannkakor
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med brieost, nötter och hallon
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga