Ljumna primörer med smulad ost och rostade nötter
Sommargrönska på fat! Koka morötter och lökar, gärna hela – det blir extra effektfullt. Varva med smulad västerbottensost och rostade valnötter. Färgsätt med sockerärter och rädisor. Fantastiskt vackert och oerhört gott.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
6 portioner
Primörer
2 knippen späda morötter (à ca 400 g)
2 knippen smålök (à ca 300 g)
1 knippe rädisor (à ca 200 g)
150 g sockerärtor eller sugar snaps
Rostade valnötter
100 g valnötter
1/2 msk olja
1/2 krm salt
Dressing
färskpressad juice av 1 citron
1/2 dl olja
1 tsk salt
1 tsk peppar
Till servering
200 g lagrad ost (t ex Västerbottensost)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1767 KJ / 422 kCal
Fett30 g
Salt0.5 g
Kolhydrater21 g
Protein14 g
Kommentarer