Ljumna primörer med smulad ost och rostade nötter

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Ljumna primörer med smulad ost och rostade nötter

Sommargrönska på fat! Koka morötter och lökar, gärna hela – det blir extra effektfullt. Varva med smulad västerbottensost och rostade valnötter. Färgsätt med sockerärter och rädisor. Fantastiskt vackert och oerhört gott.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Ljumna primörer med smulad ost och rostade nötter

Ingredienser

6 portioner

Primörer

2 knippen späda morötter (à ca 400 g)
2 knippen smålök (à ca 300 g)
1 knippe rädisor (à ca 200 g)
150 g sockerärtor eller sugar snaps

Rostade valnötter

100 g valnötter
1/2 msk olja
1/2 krm salt

Dressing

färskpressad juice av 1 citron
1/2 dl olja
1 tsk salt
1 tsk peppar

Till servering

200 g lagrad ost (t ex Västerbottensost)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1767 KJ / 422 kCal
Fett30 g
Salt0.5 g
Kolhydrater21 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Marinerade rädisor med osttimbal
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Festost
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda salladsblad med ost, rädisor och valnötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Socca – Kikärtspannkakor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kall sallad med brysselkål, valnötter och apelsin
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med brieost, nötter och hallon
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga