Kall sallad med gravlax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Kall sallad med gravlax

Här är ett lättlagat och enkelt recept på en krispig, kall sallad med gravlax. Salladen gör du på de fräscha och förstklassiga ingredienserna sockerärtor, rosésallad, paprika och rädisor som du toppar med den gravade laxen. Servera med vinägrett.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm sockerärterna i lite smör och vatten. Lägg rosé- och grönsallad på en tallrik. Strimla paprikan och dela rädisorna.
  2. Lägg på dem och sockerärterna. Toppa med laxskivorna.
  3. Servera gärna med en dressing gjord på 1 del äppelcidervinäger och 2 delar god olivolja.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 4 sockerärtor
  • smör
  • vatten
  • 4 blad rosésallad och grönsallad
  • 1/2 gul paprika
  • 2 rädisor
  • 2 skivor gravlax
Lägg till i inköpslistan