Marinerade rädisor med osttimbal | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerade rädisor med osttimbal

Söker du en förrätt eller ett tillbehör till din buffé kan du prova dessa marinerade rädisor med osttimbal. Rädisorna som får en syrlig smak av sin marinad kompletteras väl av den lena osttimbalen på bland annat ost, grädde och mjölk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med timbalen. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min.
  2. Koka upp mjölk, grädde och pressad vitlöksklyfta i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt osten. Rör tills osten har smält och smaka av med salt och peppar. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i ostblandningen.
  3. Fördela ostblandningen i 4 vattensköljda portionskoppar (för 4 port). Ställ kallt att stelna ca 2 tim.
  4. Ansa, skölj och skiva rädisorna tunt. Blanda oljan med vinäger, salt och grovkrossad rosépeppar i en skål. Vänd i rädisorna. Låt stå kallt ca 2 tim.
  5. Stjälp upp osttimbalerna på assietter. Blanda valnötterna med de marinerade rädisorna. Fördela rädisorna runt om timbalen och servera med kex.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippa rädisor
  • valnötter
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosépeppar
Osttimbal
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl riven, lagrad ost t ex västerbotten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan