Ljummen tonfisksallad med quinoa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen tonfisksallad med quinoa

Lättlagad och välsmakande sallad med tonfisk, quinoa, rödlök, ägg och tomater. Salladen har en syrlig smak av citronsaft och färska örter. En smakrik måltid som passar ypperligt en varm sommardag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Hårdkoka äggen. Koka haricots verts ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt tonfisken rinna av.
  2. Blanda i salt, peppar, olja, citronsaft, örter och tonfisk i den färdigkokta quinoan. Rör om och smaka av.
  3. Lägg quinoan i mitten på ett stort fat.
  4. Skala och dela äggen. Skala och skiva löken tunt. Dela tomaterna i klyftor.
  5. Fördela ägg, rödlök och tomater runt quinoan.

Tips

Quinoa kan bytas ut mot kokt ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl quinoa
  • 4 ägg (kan uteslutas)
  • 200 g färska haricots verts
  • 2 burkar tonfisk (à 200 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 2 1/2 msk citronsaft eller vinäger
  • 1 dl finhackade färska örter t ex persilja, dill och timjan
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
Lägg till i inköpslistan