Ljummen tonfisksallad med quinoa
Lättlagad och välsmakande sallad med tonfisk, quinoa, rödlök, ägg och tomater. Salladen har en syrlig smak av citronsaft och färska örter. En smakrik måltid som passar ypperligt en varm sommardag.
Ingredienser
4 portioner
3 dl quinoa
4 ägg (kan uteslutas)
200 g färska haricots verts (bönor)
2 burkar tonfisk (à 200 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 msk olivolja
2 - 2 1/2 msk citronsaft eller vinäger
1 dl finhackade färska örter t ex persilja, dill och timjan
1 rödlök
3 - 4 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God sallad som rekommenderas. Mycket smak i basen, quinoan och tonfisken och grönsakerna kan man säkert variera efter tycke och smak.
Jenny
2009-08-01Denna är inte svår att göra! Det står inte hur mkt tonfisk det ska vara, jag tog två burkar. Hade oliver hemma, så det tog jag till. Uteslut INTE äggen, om du tål ägg.
Ina
2006-10-09