Ljummen sparris med svensk pesto

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
1
Ljummen sparris med svensk pesto

Sparris passar utmärkt att lägga på grillen men är även god att steka. Skippa den färdigköpta peston och gör en egen svensk variant på persilja, dill och solrosfrön. Den svenska peston passar även nötallergiker.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Ljummen sparris med svensk pesto

Ingredienser

6 bufféportioner

Pesto

2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad dill
1 dl olivolja
1/2 dl rostade solrosfrön
1/2 dl riven lagrad ost
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

Sparris

2 knippen grön sparris (à 250 g)
1 msk smör
1 msk rapsolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Åt det till laxen idag.

Maria

2017-06-29

Näringsvärde per bufféportion

Energi918 KJ / 219 kCal
Fett22 g
Salt0.65 g
Kolhydrater2 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Grillad pak choi och grön sparris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad sparris med parmesan- och valnötspanko
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad grön sparris med ägg- och örtvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrispanna med dragon
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Sparris med solrosfrön och parmesan
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga