Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen sparris med svensk pesto

Sparris passar utmärkt att lägga på grillen men är även god att steka. Skippa den färdigköpta peston och gör en egen svensk variant på persilja, dill och solrosfrön. Den svenska peston passar även nötallergiker.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pesto: Mixa alla ingredienser till peston. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sparris: Skär ev bort den nedre torra delen på sparrisen. Grilla eller stek sparrisen i smöret och oljan på hög värme tills den får lite färg, ca 3 minuter.
  3. Lägg upp sparrisen på ett fat och ringla över peston.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
Pesto
  • 2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
  • 1/2 dl riven lagrad ost
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
Sparris
  • 2 knippen grön sparris (à 250 g)
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 918 kJ / 219 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept