Ljummen sparris med svensk pesto
Sparris passar utmärkt att lägga på grillen men är även god att steka. Skippa den färdigköpta peston och gör en egen svensk variant på persilja, dill och solrosfrön. Den svenska peston passar även nötallergiker.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
6 bufféportioner
Pesto
2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad dill
1 dl olivolja
1/2 dl rostade solrosfrön
1/2 dl riven lagrad ost
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Sparris
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1 msk smör
1 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi918 KJ / 219 kCal
Fett22 g
Salt0.65 g
Kolhydrater2 g
Protein4 g
Kommentar
Jättegott! Åt det till laxen idag.
Maria
2017-06-29