Ljummen sparris med svensk pesto

6
1
Ljummen sparris med svensk pesto

Sparris passar utmärkt att lägga på grillen men är även god att steka. Skippa den färdigköpta peston och gör en egen svensk variant på persilja, dill och solrosfrön. Den svenska peston passar även nötallergiker.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Ljummen sparris med svensk pesto

Ingredienser

6 bufféportioner

Pesto

2 dl
hackad persilja
1/2 dl
hackad dill
1 dl
olivolja
1/2 dl
rostade solrosfrön
1/2 dl
riven lagrad ost
1/2
vitlöksklyfta
1 tsk
färskpressad citronjuice
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
peppar

Sparris

2
knippen grön sparris (à 250 g)
1 msk
smör
1 msk
rapsolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Maria

2017-06-29

Jättegott! Åt det till laxen idag.

Näringsvärde per portion

Energi 918 KJ / 219 kCal
Fett 22 g
Salt 0.65 g
Kolhydrater 2 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept